‘Sony of Microsoft doet niet meer mee aan next-gen’

Een platform-ontwikkelaar zal zich dit jaar, specifiek op de E3, terugtrekken uit de next-gen wereld en zal dus geen nieuwe spelcomputer meer uitbrengen. Dit blijkt uit een interview met Nanea Reeves, Chief Product Officer van streaming service Gaikai, tijdens de CES afgelopen week.

De Wii U is natuurlijk al concreet aangekondigd, dus volgens Reeves zal Sony of Microsoft uit de wereld van gaming consoles stappen. Geen nieuwe ontwikkeling meer en geen release meer voor een van deze bedrijven.

Not all of the current console makers will have one more generation. That will be the big news at E3.
Het is moeilijk vast te stellen, gezien er veel geruchten binnenstromen over zowel Sony al Microsoft, maar Kaz Hirai van Sony Computer Entertainment heeft wel gezegd dat Sony géén PlayStation 4 aankondigt op de E3. Hint?

Daarnaast wordt er gespeculeerd dat het Japanse bedrijf een samenwerkingsverbond aangaat met Gaikai om het cloud gaming uit te breiden en klaar te stomen voor de toekomst. Dat zou een reden kunnen zijn dat Sony stopt met consoles ontwikkelen en uitgeven. Echter blijven dit allemaal speculaties. Hoe denken jullie hier over? Het zou een klap zijn voor de industrie, nietwaar?

 1.   
  Relief's avatar

  Het zou me verbazen als Sony eruit zou stappen. De console blijft toch iets waar ze goed in zijn. Aan de andere kant ze hebben bakken geld verloren aan de PS3.

 2.   
  Neolite's avatar

  Van Microsoft en Sony verwacht ik eigenlijk niet dat ze uit de Console markt stappen. Microsoft heeft al versies van de xbox360 opvolger bij de ontwikkelaars staan. En Sony heeft een fors aantal eigen studio’s. Die moeten voor welke console dan ineens games gaan maken?

 3.   
  fdennis's avatar

  Denk niet dat sony uit de console wereld zal gaan stappen. Dat er geen nieuwe Xbox of Ps4 is eigenlijk wel logies. De pc is altijd het krachtigste geweest en als je kijkt wat de pc nu aan kan en daan vooral de verschil tussen Bf 3 pc en op de ps3. Dan is er echt wel een verschil maar niet zo groot als de ps2 en de ps3 des tijds. De verschillen zijn zo klein. De Wii U zal net iets sterker worden dan de xbox en ps maar uiteindelijk gaat nintendo achter de feiten aanlopen denk ik. Zoals het zovaak het geval al was. Sinds de Nintendo 64 is nintendo wat mij betreft niet meer de baas in de console wereld. Ze hebben ons in de steek gelaten door er een casual markt van te maken. Ondanks dat deden ze het ontzettend goed met de wii en het zal me ook niks verbazen dat de WiiU ook een succes gaat worden. Al hoewel velen genaaid werden door de 3ds aanbod en de idioot snelle afprijzing. Als het waar is wat ze zeggen bij ps dan zien we niet eerder dan 2016 een console. Mocht Microsoft hier van profiteren door een console in 2013/2014 uit te brengen dan kunnen ze nog wel eens de grote winnaar worden in de console markt. Want de casual gamer haalt de WiiU maar alle hardcore gamers willen natuurlijk de beste gaming device en dat zal ongetwijfeld de nieuwe xbox worden. Dit gaat nog eens een hele interessante strijd worden tussen de 3 in de toekomst.

 4.   
  G_Dragon16's avatar

  Het zou me verbazen als Microsoft zou stoppen met consoles!
  Sony heeft afgelopen jaar erg veel verlies gedraait en geld moeten neerleggen door die hack en doordat ze in japan die fabrieken verloren hebben door die storm, dus het lijkt me meer kans dat hun problemen hebben en daarom misschien besloten hebben om te stoppen met consoles. Ik zou het van Sony eigelijk helemaal niet erg vinden,

 5.   
  Bones's avatar

  Sony zal wel door blijven gaan, Sony is ook nog steeds aan het investeren in allerlei game gadgets (vita) en de toekomst visie is virtual reality als het om gamen gaat.
  Microsoft daar in tegen heeft het steeds over Windows 8 en integreren met de PC en het nieuwste is de kinect een soort Wii idee.
  Als een van de twee er mee zou stoppen denk ik dat het Microsoft zal zijn.

  *edit*

  En Sony heeft al aangekondigd dat de PS4 nog op basis van een disc zal zijn, blu-ray.
  Daar zal Microsoft voor z’n next-gen dan ook mee moeten komen en dan begint de X-box wel heel erg op een PS te lijken.
  πŸ˜‰

 6.   
  tijn80's avatar

  Wanneer je de quote erg letterlijk neemt, kan je het ook zo opvatten: meer dan 1 generaties tegelijk πŸ˜€

 7.   
  Fabianb's avatar

  Dat maakt je mij niet wijs. Daarvoor maak je te veel winst. En dat ze allebei stoppen zie ik al helemaal nooit never gebeuren. Als een van de twee stopt moet je echt wel ontzettend DOM zijn om als overgebleven concurrent ook te stoppen. Dan heb je een monopoly op dat gebied, oftewel je bent de enige = mega winst.

  Conclusie; wat een ‘ik wil aandacht’ uitspraak.

  @Bones, jammer van je laatste zin. Dat is namelijk echt een fanboy reacties, en dat is niet erg positief.

 8.   
  Hitman047's avatar

  Typisch gevalletje: “Als je niet weet waar je het over hebt, zeg dan niets”

 9.   
  barto89's avatar

  ”G_Dragon16″ schreef, "Het zou me verbazen als Microsoft zou stoppen met consoles!
  Sony heeft afgelopen jaar erg veel verlies gedraait en geld moeten neerleggen door die hack en doordat ze in japan die fabrieken verloren hebben door die storm, dus het lijkt me meer kans dat hun problemen hebben en daarom misschien besloten hebben om te stoppen met consoles. Ik zou het van Sony eigelijk helemaal niet erg vinden,"

  Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan..

 10.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Cloud gaming zit er toch wel aan te komen…het wordt daardoor goedkoper om games aan te schaffen en de graphics
  zullen gewoon upgegrade worden, zodat je altijd de mooiste graphics hebt op je beeldscherm. Gaikai & Lg brengen dit jaar cloud gaming optie naar LG’s SMART tv’s. Cloud LG Laat maar komen, misschien is het maar beter zo.

 11.   
  Neolite's avatar

  ”barto89″ schreef, "Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan.."

  Zucht….. Verwacht jij dat het netwerk wat Microsoft aanbiedt geen geld kost dan? Ze kunnen natuurlijk ook de abonnementskosten weghalen en je een gedevalueerd netwerk geven. Met meer lag en connectieproblemen. Je betaalt ten tweede helemaal niet maandelijks voor live, het is een eenmalig investering van ongeveer 40 euro per jaar. Dat is niets vergeleken met wat je er voor terugkrijgt.

 12.   
  huntedjohan's avatar

  ”barto89″ schreef, "[quote=”G_Dragon16″]Het zou me verbazen als Microsoft zou stoppen met consoles!
  Sony heeft afgelopen jaar erg veel verlies gedraait en geld moeten neerleggen door die hack en doordat ze in japan die fabrieken verloren hebben door die storm, dus het lijkt me meer kans dat hun problemen hebben en daarom misschien besloten hebben om te stoppen met consoles. Ik zou het van Sony eigelijk helemaal niet erg vinden,"

  Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan..[/quote]

  ja, dat psn gratis is is ook wel gebleken met de hacks en lange downtime! dan betaal ik liever paar euro per maand voor goeie service. en je vergelijking met je internet betaling en oplichterij is wel heel erg kortzichtig en krom. je betaal voor xbox live voor de service niet voor het lijntje die ernaar toe gaat.

 13.   
  Sub-Zeuro's avatar

  ”barto89″ schreef, "[quote=”G_Dragon16″]Het zou me verbazen als Microsoft zou stoppen met consoles!
  Ik zou het van Sony eigelijk helemaal niet erg vinden,"

  Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan..[/quote]
  Oplichter! πŸ‘Ώ Je krijgt tenminste snelle en goeie service bij Xbox360! de PSN is echt 3 x nix. Lag, uitval en connectieproblemen zijn normaal bij PSN. Ik game liever op betaalde netwerk met superieure service dan gratis gamen op een shitty netwerk en slechte service. πŸ˜‰

 14.   
  JonsoN's avatar

  Beginnen ze weer allemaal te ragen wat nou beter is, stelletje peuters..

 15.   
  Koen's avatar

  Geen fanboys meer, yea πŸ™‚

  Alhoewel: wanneer een van de twee alle macht heeft dan pakt dat voor ons gamers niet goed uit. Er ontstaat een monopolie en alles wordt blijft duur. De PS3 werd voor minder dat de productiekosten verkocht vanwege de concurrentie met de Xbox. Andersom daalde de Xbox steeds weer in prijs om de PS3 goedkoop af te zijn. Zo’n strijd houdt de fabrikanten scherp en innovatief.

 16.   
  Bones's avatar

  Fabianb schreef, "Dat maakt je mij niet wijs. Daarvoor maak je te veel winst. En dat ze allebei stoppen zie ik al helemaal nooit never gebeuren. Als een van de twee stopt moet je echt wel ontzettend DOM zijn om als overgebleven concurrent ook te stoppen. Dan heb je een monopoly op dat gebied, oftewel je bent de enige = mega winst.
  Conclusie; wat een ‘ik wil aandacht’ uitspraak.
  @Bones, jammer van je laatste zin. Dat is namelijk echt een fanboy reacties, en dat is niet erg positief."

  Ja, daar heb je wel gelijk in, ik had het ook wat anders kunnen formuleren.
  Maar zonder nu direct Microsoft te kraken of te willen kraken, Sony heeft met de Blu-ray speler in de PS wel een voorsprong op Microsoft en de X-box.
  Als Microsoft nu met een X-box 720 met de Blu-ray zou komen is het toch een beetje van ‘bin there done that’.

  Als dit bericht zou kloppen zou ik toch op Microsoft gokken die stopt met de console, Microsoft is een bedrijf dat meer heeft met software dan met hardware, Sony precies andersom, Sony zit ook al jaren in de entertainment industrie en investeert ontzettend veel in beveiligingen en rechtzaken om toekomstige investeringen van hun zelf en die van hun “toeleveringsbedrijven” (gameontwikkelaars) veilig te stellen terwijl Microsoft daar toch minder belangstelling voor lijkt te hebben.

  Zou Sony er toch mee stoppen, nou ja, dan heeft Anonymous zijn of haar zin en of dat nu zoveel goeds belooft voor de toekomst is nog maar de vraag.

 17.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik denk dus dat ze geen van 2 zullen stoppen vind sowieso onzin, Alleen maar omdat nintendo heb aangekondigd en de andere niet gaan ze dus stoppen of 1 van de 2.

  Sony heeft net een vita uitgebracht moeten ze nog winst op maken en microsoft is druk bezig met kinect te promoten, Ik denk eerder dat we er wat volgend jaar pas van horen.

 18.   
  G_Dragon16's avatar

  ”barto89″ schreef, "[quote=”G_Dragon16″]Het zou me verbazen als Microsoft zou stoppen met consoles!
  Sony heeft afgelopen jaar erg veel verlies gedraait en geld moeten neerleggen door die hack en doordat ze in japan die fabrieken verloren hebben door die storm, dus het lijkt me meer kans dat hun problemen hebben en daarom misschien besloten hebben om te stoppen met consoles. Ik zou het van Sony eigelijk helemaal niet erg vinden,"

  Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan..[/quote]

  Je betaald voor veel betere en stabielere service , eentje die veilig is en als er dan wel wat mocht gebeuren hun er ook geld in kunnen stoppen ;). Ik vind dit klagen dat je even 40 euro per jaar neerlegt voor een jaar lang online gamen echt belachelijk, moet je kijken hoe goede service en servers je ervoor weer krijgt πŸ˜‰

 19.   
  FishHookz's avatar

  ”barto89″ schreef, "[quote=”G_Dragon16″]Het zou me verbazen als Microsoft zou stoppen met consoles!
  Sony heeft afgelopen jaar erg veel verlies gedraait en geld moeten neerleggen door die hack en doordat ze in japan die fabrieken verloren hebben door die storm, dus het lijkt me meer kans dat hun problemen hebben en daarom misschien besloten hebben om te stoppen met consoles. Ik zou het van Sony eigelijk helemaal niet erg vinden,"

  Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan..[/quote]
  Maar jij bent een random gamer die niet weet waar je het over heb, wij betalen voor kwaliteit en dat we DLC enzo eerder krijgen πŸ˜‰

 20.   
  Rijstekorrel's avatar

  Senzanome schreef, "

  ”barto89″ schreef, "[quote=”G_Dragon16″].."

  Ik zou het wel erg vinden, ben niet van plan een xbox aan te schaffen en maandelijks te gaan betalen voor live terwijl ik ook al betaal voor mijn internet, vind het oplichterij.. ps biedt dat gelukkig gratis aan.."

  Maar jij bent een random gamer die niet weet waar je het over heb, wij betalen voor kwaliteit en dat we DLC enzo eerder krijgen πŸ˜‰ [/quote]

  DLC komt hier door helemaal niet eerder omdat je betaal, Dit zijn gewoon aparte deals die gesloten worden want je heb ook zovaak dat bij Sony iets een tijd exclusief is.

 21.   
  Neolite's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "DLC komt hier door helemaal niet eerder omdat je betaal, Dit zijn gewoon aparte deals die gesloten worden want je heb ook zovaak dat bij Sony iets een tijd exclusief is."

  Waar denk je dat Microsoft die “aparte deals” van betaald?

 22.   
  Sa.'s avatar

  Als je de quote heel goed bekijkt zal je zien dat er letterlijk gezegd word dat niet alle console bedrijven nog maar 1 console gaan maken, het kan aan mij liggen maar ik heb het toch echt zo lezen. misschien heb ik het fout, maar as het zo is wil deze quote gewoon zeggen dat 1 van de bedrijven alleen nog maar 1 console gaat maken en dat de andere verder gaan als dit zo is kan het zijn dat de Xbox 720, de PS4 of de WiiU een laatste console is van ht bedrijf waar het bijhoord

 23.   
  DGonlag2's avatar

  Relief schreef, "Het zou me verbazen als Sony eruit zou stappen. De console blijft toch iets waar ze goed in zijn. Aan de andere kant ze hebben bakken geld verloren aan de PS3."

  Ik weet niet waar je dat vandaan haalt hoor, maar daar klopt niets van. Sony maakt nu volgens mij al een dikke 1 of 2 jaar winst op de ps3.

  Overigens krijgen ze niet alleen geld van console verkopen, maar ook geld van spellen. Als een developer/ uitgever spellen wil uitgeven op een bepaalde console, dan moeten ze de winst delen met in dit geval Sony.

  Lijkt me overigens sterk dat ze er uit stappen, het levert veel te veel op.