Gamersnet.nl

CrewGrounds: Skyrim is terecht Game of the Year geworden

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Skyrim is terecht Game of the Year geworden.

Wester Wagenaar
Oneens
Mijns inziens doet Skyrim eigenlijk niet zoveel nieuwe dingen, dat het de topper van 2011 genoemd kan worden. Hiermee wil ik niet aangeven dat het spel niet goed is, allesbehalve dat, maar de beste game van het jaar moet niet simpelweg hetzelfde doen als diens voorganger. Een L.A. Noire of Portal 2 is dan een veel betere keuze. Sowieso vind ik het jammer dat alleen populaire titels kans maken op de Game of the Year award bij de VGA. Een panel van mensen werkzaam in de gamesindustrie zou interessant zijn. Stemmen op eigen games zou dan niet mogen. Kijken of de beste titel van het jaar dan ook Skyrim zou zijn, of dat er dan wel gekozen wordt voor innovativiteit?

Jonah Knulst
Eens
…maar eigenlijk kan ik niet besluiten of ik dat daadwerkelijk ben. Er zijn namelijk allerlei games verschenen dit jaar die de titel eveneens verdienen, dus het is enorm persoonlijk. Daarnaast moet ik toegeven dat ik Skyrim over heb geslagen en in de toekomst waarschijnlijk niet aan de slag zal gaan met de game. Dit zijn inderdaad woorden die afkomstig zijn van een enthousiaste PC-gamer, die tevens dol is op RPG’s, maar ik heb een keuze gemaakt en daar blijf ik bij. Ik heb me de afgelopen weken vermaakt met een ander avontuur, genaamd Skyward Sword.

Daniël de Zwart
Eens
Ook al zag ik op deze plek natuurlijk veel te graag Uncharted 3: Drake’s Deception, zelf vind ik het zeer terecht dat The Elder Scrolls V: Skyrim heeft gewonnen. Die game is zo groots, het wekt ontzettend veel op bij gamers en de memes eromheen zijn briljant. Het is misschien niet de meest vernieuwende game, omdat het toch gaat om een vervolg. Maar anderzijds pakt Skyrim een heel nieuwe wereld beet met een geheel nieuw verhaal, tal van mogelijkheden, draken en op vele vlakken veel verbeteringen. Ik denk dat zeker de helft van onze crew inmiddels wel Skyrim speelt, dus de invloed is er absoluut.

Richard Leurs
Eens
De veel gehoorde kritiek dat een Game of the Year iets totaal nieuws moet doen, vind ik totale bullshit. Een GOTY moet vooral speciaal zijn. Een game waar iedereen het over heeft en waar je niet omheen kunt. Skyrim is precies de game van 2011 die dit doet. Memes op het internet en je eigen collega’s die er over discussiëren, overal spreken mensen over Skyrim. Bethesda had in haar stoutste dromen het succes van Skyrim niet kunnen voorstellen en wij gamers wisten ook niet 100% wat we moesten verwachten. Gelukkig kregen we een game die de losbandige RPG-stijl en de kracht van immense omgevingen in games weer op de kaart heeft gezet. FUS RO DAH!

Leon Kempers
Eens
Net als Daniël had ik uiteraard graag gezien dat Uncharted 3 de befaamde titel van ‘GOTY 2011’ had veroverd, maar als we alle feiten op een rijtje zetten snap ik waarom Skyrim toch heeft gewonnen. De prachtige wereld, de fantasievolle personages en de zeer solide gameplay zorgen ervoor dat dit vijfde deel in de The Elder Scrolls-serie staat als een huis. Er waren genoeg titels die de titel ‘Game of the Year’ ook hadden verdiend, maar Skyrim is het naar mijn mening volledig terecht geworden.