Gamersnet.nl

Nvidia GeForce 290.53 bèta nu verkrijgbaar; verbetert Skyrim en Battlefield 3

Om de feestdagen op vrolijke wijze door te brengen, schenkt Nvidia ons een nieuwe driver, om precies te zijn GeForce 290.53 bèta. Deze driver brengt een prestatieverbetering van ruwweg 25 procent met zich mee voor The Elder Scrolls V: Skyrim, afhankelijk van het systeem. Dit is namelijk binnenshuis gemeten met een GTX560 Ti, Ultra-instellingen en op een resolutie van 1920×1080.

Daarnaast zijn de prestaties verbeterd wanneer Ambient Occlusion gebruikt wordt in de game en het nieuwe 3D Vision-profiel verhelpt problemen met Skyrim’s crosshair. Mocht je deze titel nou volledig willen tweaken voor de beste prestaties, bekijk dan even Nvidia’s officiële tweak guide.

Verder zijn er SLI-profielen toegevoegd voor Trine 2, WRC 2: FIA World Rally Championship 2011 en Afterfall: InSanity. Als laatste start Call of Duty: Modern Warfare 3 in 3D Vision-modus nu correct op, er zijn allerlei nieuwe 3D Vision-profielen verbeterd en toegevoegd en de driehoekige artifacts in Battlefield 3 moeten nu zijn verholpen voor 400- en 500-videokaartenreeks.

Alle informatie over de driver is te vinden in de release notes. De driver is te downloaden voor Windows XP (32-bit), Windows XP (64-bit), Windows Vista/7 (32-bit) en Windows Vista/7 (64-bit).

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!