Nvidia GeForce 290.53 bèta nu verkrijgbaar; verbetert Skyrim en Battlefield 3

Om de feestdagen op vrolijke wijze door te brengen, schenkt Nvidia ons een nieuwe driver, om precies te zijn GeForce 290.53 bèta. Deze driver brengt een prestatieverbetering van ruwweg 25 procent met zich mee voor The Elder Scrolls V: Skyrim, afhankelijk van het systeem. Dit is namelijk binnenshuis gemeten met een GTX560 Ti, Ultra-instellingen en op een resolutie van 1920×1080.

Daarnaast zijn de prestaties verbeterd wanneer Ambient Occlusion gebruikt wordt in de game en het nieuwe 3D Vision-profiel verhelpt problemen met Skyrim’s crosshair. Mocht je deze titel nou volledig willen tweaken voor de beste prestaties, bekijk dan even Nvidia’s officiële tweak guide.

Verder zijn er SLI-profielen toegevoegd voor Trine 2, WRC 2: FIA World Rally Championship 2011 en Afterfall: InSanity. Als laatste start Call of Duty: Modern Warfare 3 in 3D Vision-modus nu correct op, er zijn allerlei nieuwe 3D Vision-profielen verbeterd en toegevoegd en de driehoekige artifacts in Battlefield 3 moeten nu zijn verholpen voor 400- en 500-videokaartenreeks.

Alle informatie over de driver is te vinden in de release notes. De driver is te downloaden voor Windows XP (32-bit), Windows XP (64-bit), Windows Vista/7 (32-bit) en Windows Vista/7 (64-bit).

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

  1.   
    Koen's avatar

    Mijn Skyrim krijgt wel een performanceboost deze dagen met de 4Gb update en nu deze driver. Dat geeft meer ruimte voor slurpende mods. 🙂

  2.   
    zultrax's avatar

    bij mij zegt ie geen grafische hardware te kunne vinden, maar heb een NVIDIA GF GT540M 1024mb, beetje jammer dus…

  3.   
    Jonah's avatar

    zultrax schreef, "bij mij zegt ie geen grafische hardware te kunne vinden, maar heb een NVIDIA GF GT540M 1024mb, beetje jammer dus…"

    De GT540M wordt ondersteund door deze driver, althans, volgens de website van Nvidia. Welk besturingssysteem heb je en hoeveel bits?

  4.   
    See4urSelf's avatar

    zultrax schreef, "bij mij zegt ie geen grafische hardware te kunne vinden, maar heb een NVIDIA GF GT540M 1024mb, beetje jammer dus…"

    Heb je Nvidia Optimus? Kan zo zijn dat de hij de automatische Intel Grafische Processor pakt. Deed hij bij mij ook.. gewoon handmatig downloaden en updaten 😉

  5.   
    zultrax's avatar

    See4urSelf schreef, "

    ”zultrax” schreef, "bij mij zegt ie geen grafische hardware te kunne vinden, maar heb een NVIDIA GF GT540M 1024mb, beetje jammer dus…"

    Heb je Nvidia Optimus? Kan zo zijn dat de hij de automatische Intel Grafische Processor pakt. Deed hij bij mij ook.. gewoon handmatig downloaden en updaten ;)"

    Oké bedankt! ga ik even proberen.

    @Jonah Windows 7 64 bits

  6.   
    zalazar's avatar

    hier was ik net naar op zoek heb ook 560 gtx maar dan zonder ti en hij happert soms inderdaad bij skyrim moet niet mogen dus even testen!

  7.   
    zalazar's avatar

    WORDT ER ALLEEN MAAR BEROERDER OP IMO MET DEZE DRIVER

  8.   
    Jonah's avatar

    Duidelijke taal, maar wat ervaar je zoal dan?

  9.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    De “driehoekige artifacts”?

  10.   
    HellViperX's avatar

    nog steeds wachten op de nvlddmkm patch 😡

  11.   
    zalazar's avatar

    @Jonah happert als de tierelierbij het snel omdraaien vooral, al moet ik zeggen dat het inmiddels wel beter is geworden. Maar nog niet optimaal