Gamersnet.nl

Schaf een achtbaan van zestig euro aan via iOS-versie van Theme Park

Het ó-zó-succesvolle pretparkspel uit het jaar 1994 – Theme Park – zal binnen enkele weken in de Nederlandse Appstore komen te verschijnen. Gamers op de iPhone zullen het spel gratis kunnen downloaden, maar met behulp van het verkopen van virtuele voorwerpen hoopt uitgever Electronic Arts er toch nog wat aan te verdienen. Zo zal er ook een achtbaan in de verkoop staan voor een prijs van zestig euro! Daarnaast laat EA weten dat bepaalde attracties ook verdiend kunnen worden door simpelweg veel tijd in het spel te steken.

[SCREENSHOTS]

Natuurlijk is zestig euro voor een virtueel voorwerp gewoonweg teveel geld. Meestal zijn dergelijke zaken als dit voor een habbekrats aan te trekken. Zo kost een viruteel voorwerp in The Sims Social niet eens één euro. De achtbaan in Theme Park is zelfs duur als je het vergelijkt met het aanschaffen van een uitbreiding van Lord of the Rings Online voor een prijs van 50 euro. Daarvoor krijgt de gamer – in plaats van een achtbaan – nog de beschikking over honderden nieuwe missies, nieuwe gebieden en nieuwe eindbazen .

Overigens betekent het niet dat EA er geen geld aan zou verdienen, want als we naar de feiten kijken dan ziet het er zelfs rooskleurig uit voor de ontwikkelaar. Uitgever Bigpoint wist namelijk genoeg geld te verdienen met een zeer dure virtuele voorwerp. Twee weken geleden stelde de uitgever namelijk een virtueel ruimteschip beschikbaar in het spel Battlestar Galactica voor een prijs van duizend euro. Of je het gelooft of niet, in een week tijd werd dit object tweeduizend maal verkocht.