Gamersnet.nl

GN Poll: De Nintendo 3DS is een mislukking

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijk zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 21 november, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De geruchten rond een nieuwe Xbox werden toen steeds hardnekkiger. Sommige bronnen beweerden dat het apparaat in januari al aangekondigd zal worden en ook het gerucht dat er momenteel meerdere ontwikkelaars werken aan games voor het apparaat, dook regelmatig op. Het lijkt inmiddels dus vrijwel zeker dat de “Xbox 720” niet ver meer van ons verwijderd is. Maar zit je wel te wachten op een nieuwe Xbox, of vermaak jij je de komende tijd nog wel met je huidige? Wij waren benieuwd en vroegen jullie antwoord te geven op de volgende stelling: “Het is tijd voor een nieuwe Xbox.” De meningen waren zelden zo verdeeld: een minieme meerderheid was het met deze stelling eens, terwijl 49% nog helemaal niet toe is aan een opvolger van de Xbox 360. Een greep uit jullie reacties:

DeAdSeYe:

Zowel voor de Xbox en Playstation wil ik graag een nieuwe generatie. Anderhalf jaar geleden ben ik weer terug gevallen naar de PC community, het bevalt me daar veel beter. Waarom? De games op de console zijn veel te beperkt, je hebt minder vrijheid in het doen en laten, geen extra support zoals mods of allerlei andere dingen.
Ik zie dan ook graag mod support voor games op de console, crossover verbindingen tussen community’s en geen beperkte games. Want als ik zie wat het verschil in content is tussen PC en Console, nou dat scheelt best veel.

Als voorbeeld kan ik gewoon nog +150 uur extra uit Fallout halen (toekomst ook Skyrim) omdat er mods uitkomen. Zo kan ik nog genoeg games opnoemen, je hebt gewoon meer vrijheid op de PC.

Al deze functies zouden ze kunnen toevoegen in de nieuwe generatie consoles waar ik echt op zit te wachten!

casartelli:
Ja het wordt wel tijd…Mijn 360 heeft jarenlang alles goed gedaan, maar het is nu tijd voor de volgende stap. Qua games zal het niet extreem veel mooier of groter worden. Dan zouden de kosten namelijk ook omhoog gaan en ik betwijfel of ze meer exemplaren zullen verkopen.
Een console zou echter makkelijk 100 spelers op multiplayer tegelijk moeten aankunnen. Dat zou al een heel verschil maken. Verder verwacht ik mogelijkheden voor clouds, arace games kunnen streamen i.p.v. downloaden, een TB aan harde schijf, 3D mogelijkheden, blu-ray. Ik verwacht ook een geïntegreerde Kinect 2.0.
Nn3m3s1sS:
Tuurlijk nieuw is altijd leuk maar ik vind dat de ‘oude’ nog best mee kan. Als je lijkt hoe geweldig een game als battlefield eruit ziet op de 360 (natuurlijk, PC is vele malen mooier, heb em op beide platforms) lijkt er echt nog wel wat mogelijk. 2013 lijkt me vroeg genoeg! En dan zonder kinderziektes graag.

Nieuwe stelling
De Nintendo 3DS is inmiddels al acht maanden verkrijgbaar en helaas is het apparaat niet het succes geworden waar men aanvankelijk op hoopte. De verkoopcijfers van de handheld vallen zeer tegen (zelf zo erg dat Nintendo na vier maanden al besloot een prijsverlaging door te voeren) en het aantal toptitels voor het apparaat valt op één hand te tellen. Nu is de vraag dus: had men aanvankelijk te hoge verwachtingen van deze handheld, of is het simpelweg een regelrechte mislukking geworden? Een lastige kwestie, maar wel een mooi discussieonderwerp. Daarom vragen we jou je mening te geven over de volgende stelling:

De Nintendo 3DS is een mislukking.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.