GN Poll: De Nintendo 3DS is een mislukking

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijk zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 21 november, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De geruchten rond een nieuwe Xbox werden toen steeds hardnekkiger. Sommige bronnen beweerden dat het apparaat in januari al aangekondigd zal worden en ook het gerucht dat er momenteel meerdere ontwikkelaars werken aan games voor het apparaat, dook regelmatig op. Het lijkt inmiddels dus vrijwel zeker dat de “Xbox 720” niet ver meer van ons verwijderd is. Maar zit je wel te wachten op een nieuwe Xbox, of vermaak jij je de komende tijd nog wel met je huidige? Wij waren benieuwd en vroegen jullie antwoord te geven op de volgende stelling: “Het is tijd voor een nieuwe Xbox.” De meningen waren zelden zo verdeeld: een minieme meerderheid was het met deze stelling eens, terwijl 49% nog helemaal niet toe is aan een opvolger van de Xbox 360. Een greep uit jullie reacties:

DeAdSeYe:

Zowel voor de Xbox en Playstation wil ik graag een nieuwe generatie. Anderhalf jaar geleden ben ik weer terug gevallen naar de PC community, het bevalt me daar veel beter. Waarom? De games op de console zijn veel te beperkt, je hebt minder vrijheid in het doen en laten, geen extra support zoals mods of allerlei andere dingen.
Ik zie dan ook graag mod support voor games op de console, crossover verbindingen tussen community’s en geen beperkte games. Want als ik zie wat het verschil in content is tussen PC en Console, nou dat scheelt best veel.

Als voorbeeld kan ik gewoon nog +150 uur extra uit Fallout halen (toekomst ook Skyrim) omdat er mods uitkomen. Zo kan ik nog genoeg games opnoemen, je hebt gewoon meer vrijheid op de PC.

Al deze functies zouden ze kunnen toevoegen in de nieuwe generatie consoles waar ik echt op zit te wachten!

casartelli:
Ja het wordt wel tijd…Mijn 360 heeft jarenlang alles goed gedaan, maar het is nu tijd voor de volgende stap. Qua games zal het niet extreem veel mooier of groter worden. Dan zouden de kosten namelijk ook omhoog gaan en ik betwijfel of ze meer exemplaren zullen verkopen.
Een console zou echter makkelijk 100 spelers op multiplayer tegelijk moeten aankunnen. Dat zou al een heel verschil maken. Verder verwacht ik mogelijkheden voor clouds, arace games kunnen streamen i.p.v. downloaden, een TB aan harde schijf, 3D mogelijkheden, blu-ray. Ik verwacht ook een geïntegreerde Kinect 2.0.
Nn3m3s1sS:
Tuurlijk nieuw is altijd leuk maar ik vind dat de ‘oude’ nog best mee kan. Als je lijkt hoe geweldig een game als battlefield eruit ziet op de 360 (natuurlijk, PC is vele malen mooier, heb em op beide platforms) lijkt er echt nog wel wat mogelijk. 2013 lijkt me vroeg genoeg! En dan zonder kinderziektes graag.

Nieuwe stelling
De Nintendo 3DS is inmiddels al acht maanden verkrijgbaar en helaas is het apparaat niet het succes geworden waar men aanvankelijk op hoopte. De verkoopcijfers van de handheld vallen zeer tegen (zelf zo erg dat Nintendo na vier maanden al besloot een prijsverlaging door te voeren) en het aantal toptitels voor het apparaat valt op één hand te tellen. Nu is de vraag dus: had men aanvankelijk te hoge verwachtingen van deze handheld, of is het simpelweg een regelrechte mislukking geworden? Een lastige kwestie, maar wel een mooi discussieonderwerp. Daarom vragen we jou je mening te geven over de volgende stelling:

De Nintendo 3DS is een mislukking.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Superwasbeer's avatar

    Ik vind van wel, had namelijk meer verwacht van dit toenmalige dure apparaat… Geen fatsoenlijke webbrowser, slechte camera, beperkt aanbod van games… Nu wordt het wel weer beter met de standaard Nintendo-spellen zoals Mario Kart 7 maar het hele 3D-gebeuren is volgens mij niet echt aangeslagen bij iedereen 😡

  2.   
    fdennis's avatar

    Ik denk dat dit de grootste flop van Nintendo aller tijden is. De 3ds is namelijk veelste vroeg uitgebracht. Als ze een jaar ermee hadden gewacht dan hadden ze interressante titels erbij kunnen uitbrengen zoals Super Mario en Mario Kart. Ook zijn mij de graphics echt enorm tegen gevallen. Het verschil tussen de ds en 3ds is zichtbaar maar als je kijkt naar de Vita die zun graphics er even mooi uit gaan zien als een ps3 en dat terwijl de 3ds nog niet eens in de buurt komt van de wii zegt toch al genoeg. Ik vind graphics namelijk wel belangerijk. Ook heeft Nintendo zich in de voet geschoten door er maar 1 pookje erop te zetten terwijl bijna iedereen schreeuwt om 2 zoals bij de Vita. Ook heeft de Vita wel mooie launch titels zoals Ultimate Marvel vs Capcom 3 , Uncharted en Modnation racers. Hier kan nintendo echt wel iets van leren en ik denk ook ondanks dat de Vita 100 euro duurder word dat ze die concurrentie strijd tegen de 3ds gaan winnen.

  3.   
    Phil's avatar

    Mislukking? Nee. Slecht ontworpen? Ja!
    Van een mislukking kun je denk ik niet spreken, aangezien dit stukje hardware zo vernieuwend is met het 3d zonder bril. Het is alleen erg jammer dat ze gewoon ontwerp fouten hebben gemaakt. Want als je na een paar maanden al een redesign moet maken, en je moet een extra thumbstick uitbrengen, omdat je er anders niet goed mee kan spelen, dan ben je niet goed bezig. Maar fouten maken kan, en als je een fout maakt dan ben je nog niet meteen een mislukking, want fouten maken is menselijk en anders zijn we allemaal mislukkelingen :wink:.

  4.   
    Hillianii's avatar

    Ik merk niks van die 3D.

  5.   
    KSnK's avatar

    Dr zit zo’n schuifknopje aan rechts naast het scherm, moet je op 3D zetten 😉

    Ik vind de 3DS geen mislukking. Ik heb zelf de limited edition met Zelda besteld (ligt nog even in de winkel wegens gebrek aan geld 😳 ) en gespeeld bij een vriend. Ik vind het 3D erg goed werken en ik krijg er amper hoofdpijn van. Verder maakt het mij niet uit dat er (nog) niet zo veel goede titels zijn. Ik ben voorlopig wel een poosje zoet met Zelda en daarna ga ik er pas over nadenken om een andere game te kopen. Ik heb toch niet genoeg tijd en geld om meerdere games tegelijkertijd te kopen/spelen, dus wanneer de toppers uitkomen maakt me niet zo veel uit. Ik heb zelfs bijna liever dat er niet heel veel toppers uitkomen, zodat het makkelijk kiezen is als ik dan wel weer een keertje geld heb 😛

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    De Nintendo 3DS is net als de Playstation Go,
    het had zoveel meer kunnen zijn. 😳
    Maar een mislukking, wel nee dat verdient de 3DS net niet.

  7.   
    dmb97's avatar

    ik zou het geen mislukking noemen maar de doelen die ze voor ogen hadden zijn zeker mislukt ik denk dat ze hadden moeten zorgen dat er bij de lanch veel meer grote titels hadden moeten zijn ze hadden het beloofd maar meeren deels werd uitgesteld dus ze hebben het een beetje aan zichzelf te danken een beetje hoogmood denk ik we are untouchable dachten ze.

  8.   
    Fabianb's avatar

    Het is behalve de 3D functie eigenlijk gewoon een DS. En aangezien het 3D nog niet echt populair is in de game wereld sloeg deze handheld niet echt aan bij het grote publiek.

  9.   
    DGonlag2's avatar

    MasterGamer_ schreef, "Ik merk niks van die 3D."

    Ik weet niet welke spellen jij speelt op de 3DS, maar ik kan het duidelijk zien bij bijvoorbeeld Pokemon, Mario en andere spellen. Ja, er zijn sommige mensen die geen 3D kunnen zien, maar dat is geen fout van het apparaat, dus daar moet je hem niet op af gaan rekenen.

    Hoe dan ook, voor mij is het zeker geen flop, het heeft gewoon een trage start gehad. Er komen nu erg goed en leuke topspellen die het echt waard zijn om te spelen. En over die trage start gesproken, dat had de orginele DS ook, sterker nog, de 3DS heeft een betere start dan de DS. En kijk maar wat de DS uiteindelijk heeft bereikt.

    Er zit sowieso nog erg veel potentie in dit systeem, ook al moet dit met een extra stick erbij. Ze hebben inderdaad niet goed nagedacht bij het ontwerpen, maar het systeem is ook zonder die stick te mooi om ooit een flop genoemd te kunnen worden.

  10.   
    marklin989's avatar

    MasterGamer_ schreef, "Ik merk niks van die 3D."

    ja, wat voor zever vertel jij nu oftwel heb je geen 3ds oftwel heb je ng niet door dat er een 3d schuifregelaar op je 3ds staat :s

  11.   
    xHouse's avatar

    Tuurlijk, 3D is zo overhyped dat het hele gedoe een mislukking is.
    Kom maar terug aankloppen met 3D als het tenminste deftige is en op een deftige manier kan gebruikt worden voor te gamen.
    3D is in mijn ogen vandaag de dag nog veel te zwak om iets deftigs te kunnen bereiken.
    Ik heb zelf al op een 3DS gespeeld en het is wel een beetje merkbaar maar niet WAUW.

  12.   
    storytomydear's avatar

    fdennis schreef, "Ik denk dat dit de grootste flop van Nintendo aller tijden is. De 3ds is namelijk veelste vroeg uitgebracht. Als ze een jaar ermee hadden gewacht dan hadden ze interressante titels erbij kunnen uitbrengen zoals Super Mario en Mario Kart. Ook zijn mij de graphics echt enorm tegen gevallen. Het verschil tussen de ds en 3ds is zichtbaar maar als je kijkt naar de Vita die zun graphics er even mooi uit gaan zien als een ps3 en dat terwijl de 3ds nog niet eens in de buurt komt van de wii zegt toch al genoeg. Ik vind graphics namelijk wel belangerijk. Ook heeft Nintendo zich in de voet geschoten door er maar 1 pookje erop te zetten terwijl bijna iedereen schreeuwt om 2 zoals bij de Vita. Ook heeft de Vita wel mooie launch titels zoals Ultimate Marvel vs Capcom 3 , Uncharted en Modnation racers. Hier kan nintendo echt wel iets van leren en ik denk ook ondanks dat de Vita 100 euro duurder word dat ze die concurrentie strijd tegen de 3ds gaan winnen."

    Ben ik het helemaal mee eens.

  13.   
    toqeer's avatar

    de 3ds is geen flop het heeft gwn tijd nodig sommige ontwikkelaars moeten
    hem nog helemaall benutten en nu kan je zeker al niet zeggen dat het een flop
    is want hij is pas een half jaar uit

  14.   
    MaxDamage_NL's avatar

    fdennis schreef, "Ik denk dat dit de grootste flop van Nintendo aller tijden is. De 3ds is namelijk veelste vroeg uitgebracht. Als ze een jaar ermee hadden gewacht dan hadden ze interressante titels erbij kunnen uitbrengen zoals Super Mario en Mario Kart. Ook zijn mij de graphics echt enorm tegen gevallen. Het verschil tussen de ds en 3ds is zichtbaar maar als je kijkt naar de Vita die zun graphics er even mooi uit gaan zien als een ps3 en dat terwijl de 3ds nog niet eens in de buurt komt van de wii zegt toch al genoeg. Ik vind graphics namelijk wel belangerijk. Ook heeft Nintendo zich in de voet geschoten door er maar 1 pookje erop te zetten terwijl bijna iedereen schreeuwt om 2 zoals bij de Vita. Ook heeft de Vita wel mooie launch titels zoals Ultimate Marvel vs Capcom 3 , Uncharted en Modnation racers. Hier kan nintendo echt wel iets van leren en ik denk ook ondanks dat de Vita 100 euro duurder word dat ze die concurrentie strijd tegen de 3ds gaan winnen."

    Nope, dat 3DBoy ding, dat standaardje met een verrekijker.
    DAT WAS DE GROOTSTE FAAL OOIT.

  15.   
    JonsoN's avatar

    toqeer schreef, "de 3ds is geen flop het heeft gwn tijd nodig sommige ontwikkelaars moeten
    hem nog helemaall benutten en nu kan je zeker al niet zeggen dat het een flop
    is want hij is pas een half jaar uit"

    Als je het zo bekijkt is het dus wel een flop. In dat eerste half jaar worden namelijk de meeste verkopen verwacht 😉

  16.   
    -050- Critical's avatar

    hmm te vroeg om te zeggen dat hij geflopt is, het kan altijd nog komen op het moment dat die content erbij komt, maar persoonlijk vind ik het niets, 3d staat nog teveel in zijn kinderschoenen, waardoor het meer gimmick is dan Gadget

    het ziet er naar uit dat hij gaat mislukken!! maar wie weet

  17.   
    toqeer's avatar

    zeg maar wat julie willen vind hem gwn geen flop 🙂

  18.   
    Carcass's avatar

    Geen idee hoe het ervoor staat met het ding. Nooit in de vingers gehad en scheelt me ook maar matig.

    Heb wel zon idee dat het 3d gebeuren niet zo aanslaat als gehoopt. D3 is leuk als extratje en soms een film in de bios is ook nog wel grappig. Maar denk niet dat het ooit echt standaard word.