Gamersnet.nl

Quake na vijftien jaar eindelijk toegestaan in Duitsland

De first-person shooter Quake is sinds vandaag niet langer verboden in Duitsland. De Bundespüfstelle für jungendgefährende Schriften (BFJS) heeft laten weten dat het spel officieel verstrekt mag worden aan derden. Hiermee heeft het Duitse instituut voor mediacontrole voldaan aan een verzoek van uitgever Bethesda.

Volgens Bethesda was de game inmiddels zo verouderd dat een verbod vanwege realistisch geweld niet meer op zijn plaats stond. De keuringsdienst was het hier duidelijk mee eens, waardoor ze besloten om het verbod van het spel op te heffen.

Bethesda heeft zo te zien goed gekeken naar de Duitse wet, aangezien daarin vermeld staat dat bedrijven na tien jaar een bezwaar kunnen indienen om een verbod ongedaan te maken. Hier heeft Bethesda dankbaar gebruik van gemaakt. Maar waarom ze langer dan tien jaar hebben gewacht, blijft ook voor ons een raadsel.

De uitgever heeft verder laten weten dat ze Quake opnieuw door de USK, de leeftijdsindicatiedienst, willen laten controleren. Dit doen ze hoogstwaarschijnlijk omdat ze met een keuring van de USK het klassieke spel als downloadbaare game beschikbaar kunnen stellen. Zoals het er nu naar uit ziet, lijkt het er niet op dat de controle voor problemen zou kunnen gaan zorgen. In september gaven ze namelijk het, ook zo klassieke, schietspel Doom een keuring voor zestien jaar en ouder.