Gamersnet.nl

Modern Warfare 3 laat spelers vreselijk geweld plegen, aldus het Britse parlement

Enkele maanden voor de komst van Call of Duty: Modern Warfare 2 werd bekend dat de game een choquerende vliegveld-scène in huis had, die uiteindelijk dan ook voor de nodige controversie zorgde. Ook Modern Warfare 3 kent een minder plezante scène, maar deze is relatief gezien minder choquerend dan diens voorganger.

Toch lijkt Modern Warfare 3 niet uit de klauwen te ontsnappen van enkele protestanten, want diverse leden van het Britse parlement hebben een motie gestart omtrent de game. Volgens de motie laat Modern Warfare 3 spelers vreselijk geweld plegen tegen het volk, waarbij met name gedoeld wordt op de terroristische scène in het Britse metrostation.

Er zou volgens de leden namelijk een opvallende gelijkenis zijn met de daadwerkelijke aanslagen in Londen uit 2005. Daarnaast beweert men dat er steeds meer bewijs is dat geweldpleging en gewelddadige videogames met elkaar verbonden zouden zijn.

That this House is deeply concerned about the recently released video game Call of Duty: Modern Warfare 3, in which players engage in gratuitous acts of violence against members of the public; notes in particular the harrowing scenes in which a London Underground train is bombed by terrorists, bearing a remarkable resemblance to the tragic events of 7 July 2005; further notes that there is increasing evidence of a link between perpetrators of violent crime and violent video games users; and calls on the British Board of Film Classification to take further precautions when allowing a game to be sold.
De Britse parlementslieden weten echter geen concreet bewijs aan te voeren om deze motie te ondersteunen. Bovendien worden de geweldplegingen in kwestie niet uitgevoerd door de speler, maar door de antagonisten in de game. Wellicht dat de hooggewaardeerde heren van het parlement eerst even de game moeten spelen.