Gamersnet.nl

EA aangeklaagd wegens ontbreken Battlefield 1943

Op de E3 kondigde Sony trots aan dat ze een exclusieve deal hadden gesloten met EA. Alle PlayStation 3-bezitters zouden op het schijfje van Battlefield 3 gratis Battlefield 1943 terugvinden! Dit heeft veel mensen overgehaald om toch de PlayStation 3-versie van de game te kopen, maar hen stond een vervelende verrassing te wachten bij het opstarten van het spel. Battlefield 1943 was namelijk in geen velden of wegen te bekennen!

Advocatenkantoor Edelson McGuire heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen EA. Niet in de eerste plaats omdat EA de deal heeft afgeblazen, maar vooral omdat men dit deed toen veel mensen al de PlayStation 3-versie hadden gepre-orderd, in de verwachting dat zij Battlefield 1943 erbij zouden krijgen.

Wat de advocaten van Edelson McGuire misschien nog wel het kwalijkst vinden, is dat EA enkel via Twitter meldde dat ze van gedachten waren veranderd. Hierdoor misten veel consumenten dit belangrijke nieuws.

EA kwam weliswaar met een alternatief (PlayStation 3-bezitters zullen een week eerder toegang krijgen tot alle DLC voor Battlefield 3), maar volgens het advocatenkantoor compenseert dit niet een volledig spel. Edelson McGuire noemt EA dan ook “misleidend en profiterend van duizenden consumenten, door een belofte te maken die ze niet konden houden en ook nooit van plan waren te houden.”

Een woordvoerder van Edelson McGuire vertelde aan Kotaku dat degenen die zij vertegenwoordigen niet uit zijn op geld. Ze willen enkel wat hen in de eerste instantie is beloofd: Battlefield 1943.