Gamersnet.nl

Gerucht: Aankondiging Xbox 720 al in januari?

De Franse website Xboxygen meldt op haar site dat Microsoft een opvolger van de Xbox 360 zal aankondigen op de Consumer Electronics Show, die januari volgend jaar plaatsvindt. Xboxygen zegt dat ze deze informatie heeft verkregen van een bron die heel dicht bij Microsoft staat. Op de site staat dat er geen enorme onthulling verwacht wordt, maar men verwacht wel de eerste informatie over het apparaat en diens mogelijkheden.

In de nieuwe Xbox, waarvan de naam vooralsnog onbekend is, zou een hexacore CPU (een processor met zes kernen) en 2GB aan DDR3-werkgeheugen zitten. Daarnaast gaat het gerucht dat AMD de grafische kaart zal ontwikkelen. Men zou al vanaf 2005, het jaar waarin de Xbox 360 uitkwam, hebben gewerkt aan de nieuwe console.

De geruchten begonnen nadat veel Microsoft-medewerkers de nieuwe console vermeldden op hun LinkedIn-pagina. Ook zouden Electronic Arts en Crytek al bezig zijn met devkits voor nieuwe games. Hoewel de aard van veel geruchten verschilt, wijzen ze allemaal op een aankondiging in 2012.