Gerucht: Aankondiging Xbox 720 al in januari?

De Franse website Xboxygen meldt op haar site dat Microsoft een opvolger van de Xbox 360 zal aankondigen op de Consumer Electronics Show, die januari volgend jaar plaatsvindt. Xboxygen zegt dat ze deze informatie heeft verkregen van een bron die heel dicht bij Microsoft staat. Op de site staat dat er geen enorme onthulling verwacht wordt, maar men verwacht wel de eerste informatie over het apparaat en diens mogelijkheden.

In de nieuwe Xbox, waarvan de naam vooralsnog onbekend is, zou een hexacore CPU (een processor met zes kernen) en 2GB aan DDR3-werkgeheugen zitten. Daarnaast gaat het gerucht dat AMD de grafische kaart zal ontwikkelen. Men zou al vanaf 2005, het jaar waarin de Xbox 360 uitkwam, hebben gewerkt aan de nieuwe console.

De geruchten begonnen nadat veel Microsoft-medewerkers de nieuwe console vermeldden op hun LinkedIn-pagina. Ook zouden Electronic Arts en Crytek al bezig zijn met devkits voor nieuwe games. Hoewel de aard van veel geruchten verschilt, wijzen ze allemaal op een aankondiging in 2012.

 1.   
  xX_Speed_Xx's avatar

  Benieuwd hoe Sony hiermee omspringt, Vrees dat ze dan ook binnen 1 a 2 jaar met een nieuwe PS op de markt moeten komen. Concurrentie gaat anders niet te houden zijn denk ik…

 2.   
  PaNNa's avatar

  Haha de originele naam waar ze uiteindelijk jaren me gelachen hebben… 🙄

 3.   
  ShadyXL's avatar

  xX_Speed_Xx schreef, "Benieuwd hoe Sony hiermee omspringt, Vrees dat ze dan ook binnen 1 a 2 jaar met een nieuwe PS op de markt moeten komen. Concurrentie gaat anders niet te houden zijn denk ik…"

  Ik denk niet dat de next gen consoles in 2012 klaar zullen zijn.. Ik gok mid-late 2013. PS3 zal volgens mij wat later komen, dus late 2013-early 2014.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik denk dat die vast wel aangekondigd kan worden gewoon een klein beetje, Dan zie je op de E3 misschien wat filmpjes enzo hoe het eruit gaat zien en jaar erna komt die ergens.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  xX_Speed_Xx schreef, "Benieuwd hoe Sony hiermee omspringt, Vrees dat ze dan ook binnen 1 a 2 jaar met een nieuwe PS op de markt moeten komen. Concurrentie gaat anders niet te houden zijn denk ik…"

  sony heeft ook allang toe gegeven dat ze bezig zijn met de playstation 4 dus ga van uit dat die ook wel in ver gevorderd stadium zitten.
  ik denk zelf dat op e3 word angkondigd en 2013 in winkel ligt.

 6.   
  RauserLuLz's avatar

  Nou en?

 7.   
  firehopper211's avatar

  Ik denk dat ze na 2005 nog met nieuwe dingen hebben geëxperimenteerd, Maar al die hardware die ik hier zie is een mond vol 😀

 8.   
  xHouse's avatar

  een processor met zes kernen

  🙂

 9.   
  killing_'s avatar

  Alle specs zijn ok behalve het geheugen. Dat is echt te weinig om een goede console neer te zetten. Mintens 4gb ddr3 en het liefst 8 dan kunnen ze zeker weer even vooruit.

 10.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  vind het maar een belachelijke naam. XBOX 720

 11.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  maar dat is nog niet officieel 😀

 12.   
  Update's avatar

  killing_ schreef, "Alle specs zijn ok behalve het geheugen. Dat is echt te weinig om een goede console neer te zetten. Mintens 4gb ddr3 en het liefst 8 dan kunnen ze zeker weer even vooruit."

  Agreed. 2 gig ddr2 is echt schraal, met 4 gig heb je dan ook weer ruim genoeg, je gebruikt echt geen 8 gig op een console…. Een console draait alleen maar spellen, en geen echte “moeilijkere applicaties” (denk aan : het renderen van een fragmovie)

 13.   
  Fabianb's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "vind het maar een belachelijke naam. XBOX 720"

  En de 360 dan?

 14.   
  Relief's avatar

  De huidige xbox 360 heeft 512mb geheugen en de spellen hebben daar nauwelijks problemen mee. 2GB is meer dan genoeg om dat een xbox 360 geen pc is met processen op de achtergrond die geheugen opslokken.

  Games zijn geoptimaliseerd vergeleken bij de luie pc-ontwikkelaars die niet het optimale uit een machine halen.