Gamersnet.nl

Assassin’s Creed-film komt er niet, aldus Spielberg

Als het aan regisseur Steven Spielberg ligt, komt er nooit en te nimmer een film over Assassin’s Creed. Hollywood is namelijk verbaasd over de deal die Sony Pictures en Ubisoft met elkaar hebben gemaakt. Een anonieme insider meldt dat Ubisoft heel veel controle wil over de productie van de film, en om die reden zou er geen Assassin’s Creed-film komen.

As a director, even Steven Spielberg cannot get this kind of deal.

The whole Ubisoft/Sony deal is a waste of ink, paper and time. The level of control Sony gave up means, effectively, that Assassin’s Creed will never — and I mean never — get made.

De studio’s DreamWorks, Universal en Warner Bros. hebben allen al eens rond de tafel gezeten met Ubisoft, maar vonden de restricties te ver gaan. Ubisoft heeft teveel inspraak op het project.

Sony Pictures is wel overstag gegaan, maar moet het budget, de cast, het script en de releasedatum aan Ubisoft overlaten. Tevens schijnt het dat de ontwikkelaar van de Assassin’s Creed-games ook plots de stekker uit de film kan trekken. Dus of Sony de deal toch waar gaat maken, is afwachten.

Over een kleine twee weken kunnen we in ieder geval aan de slag met Assassin’s Creed: Revelations.