Assassin’s Creed-film komt er niet, aldus Spielberg

Als het aan regisseur Steven Spielberg ligt, komt er nooit en te nimmer een film over Assassin’s Creed. Hollywood is namelijk verbaasd over de deal die Sony Pictures en Ubisoft met elkaar hebben gemaakt. Een anonieme insider meldt dat Ubisoft heel veel controle wil over de productie van de film, en om die reden zou er geen Assassin’s Creed-film komen.

As a director, even Steven Spielberg cannot get this kind of deal.

The whole Ubisoft/Sony deal is a waste of ink, paper and time. The level of control Sony gave up means, effectively, that Assassin’s Creed will never — and I mean never — get made.

De studio’s DreamWorks, Universal en Warner Bros. hebben allen al eens rond de tafel gezeten met Ubisoft, maar vonden de restricties te ver gaan. Ubisoft heeft teveel inspraak op het project.

Sony Pictures is wel overstag gegaan, maar moet het budget, de cast, het script en de releasedatum aan Ubisoft overlaten. Tevens schijnt het dat de ontwikkelaar van de Assassin’s Creed-games ook plots de stekker uit de film kan trekken. Dus of Sony de deal toch waar gaat maken, is afwachten.

Over een kleine twee weken kunnen we in ieder geval aan de slag met Assassin’s Creed: Revelations.

 1.   
  xizaaR's avatar

  Heel erg jammer.

 2.   
  bender's avatar

  Goed, liever geen film dan een film die nergens op slaagt.

 3.   
  gragon3's avatar

  Niet zo raar, Ubisoft is gewoon bang dat het de serie kan gaan verpesten dus liever geen film dan een slechte

 4.   
  darkclown's avatar

  ”gragon3″ schreef, "Niet zo raar, Ubisoft is gewoon bang dat het de serie kan gaan verpesten dus liever geen film dan een slechte
  "

  Ik denk eerder andersom. Als ze het werk volledig uitbesteden aan Spielberg wordt het een topfilm. Films moet je laten maken door filmmakers, niet doormiddel van invloed van Ubisoft!

 5.   
  PS4owner's avatar

  wel jammer idd ik snap wel dat ubisoft veel controle wil over de film aangezien het de zelfde feel moet hebben als de games enzo en niet dat het zon misbaksel word die misschien de serie kan verpesten. maar ze moeten wel de filmmakers een klein beetje vrijheid geven om uberhaupt een film te kunnen maken

 6.   
  sesame street's avatar

  heel erg jammer zou denk wel een knetter erge film worden

 7.   
  IMarks's avatar

  darkclown schreef, "

  ”gragon3″ schreef, "Niet zo raar, Ubisoft is gewoon bang dat het de serie kan gaan verpesten dus liever geen film dan een slechte
  "

  Ik denk eerder andersom. Als ze het werk volledig uitbesteden aan Spielberg wordt het een topfilm. Films moet je laten maken door filmmakers, niet doormiddel van invloed van Ubisoft!"

  spielberg wijzig nog al vaak dingen in het verhaal dit is iets wat ubisoft niet willen, hun willen dat het er uit komt zoals hun dat willen. snap alleen niet wat de film industrie hier op tegen heeft.

 8.   
  Hillianii's avatar

  Nee he…
  Jammer jammer…

 9.   
  darkclown's avatar

  soulbody schreef, "

  ”darkclown” schreef, "[quote=”gragon3″].."

  Ik denk eerder andersom. Als ze het werk volledig uitbesteden aan Spielberg wordt het een topfilm. Films moet je laten maken door filmmakers, niet doormiddel van invloed van Ubisoft!"

  spielberg wijzig nog al vaak dingen in het verhaal dit is iets wat ubisoft niet willen, hun willen dat het er uit komt zoals hun dat willen. snap alleen niet wat de film industrie hier op tegen heeft.[/quote]

  Game-films falen vaak door een laag budget en een onnozel simpel verhaal, met slechte dialogen. Steven Spielberg is een grote naam, en die gaat zich niet door Ubisoft de les lezen. Gelijk heeft hij.

 10.   
  doodlefay's avatar

  De game zelf is al een film..

 11.   
  Xemus's avatar

  Liever een game dan een film, zeg ik maar. Ubisoft is op deze manier bang dat het nergens naartoe gaat leiden etc.

  Jammer, maar helaas.
  Ik zit er niet zo mee, terwijl ik een AC-Fan van jewelste ben.

 12.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ach we hebben altijd nog Assassin’s Creed: Lineage.

 13.   
  ShadyXL's avatar

  Ik zou toch wel een grote film van AC willen zien. Ik vond Lineage al gruwelijk vet 🙁

 14.   
  xHouse's avatar

  Godzijdank, niet meer Assassin’s Creed.

 15.   
  GamerJaime's avatar

  Maar als Spielberg zegt dat die er niet komt is dat dan meteen zo? Hoezo reageert hij hier eigenlijk op?

 16.   
  R9JR3's avatar

  Godzijdank,
  films gebaseerd op games zijn bijna altijd slecht. Het zou jammer zijn als een slechte film de assassin’s creed-serie omlaaghaalt.