Gamersnet.nl

”Gamers kunnen realiteit niet van fictie scheiden”, aldus onderzoek

Jongens en meiden, let op. Dit nieuwsbericht is ECHT, het is niet iets dat je in een game hebt gezien. Nee, je surft op dit moment op het internet, je zag de pakkende titel en bent gaan lezen. IN DE ECHTE WERELD!

Zo, fijn dat jullie er echt zijn, want er is nieuw onderzoek gepubliceerd die aangeeft dat gamers moeite hebben onderscheid te maken tussen de echte wereld en games. Het gaat dan met name om hardcore gamers, zoals jij en ik. Het onderzoek komt van de Nottingham Trent University en volgens hun geven verschillende gamers toe dat herinneringen die zij hebben vaak niet uit het echte leven komen, maar uit games.

In totaal zijn 42 gamers in de leeftijdcategorie 15 tot 21 onderzocht, die meer dan 10 uur per week gamen. Volgens de onderzoekers krijgen zij last van games transfer phenomena, waarbij ze dingen in het echte leven gaan doen alsof het een videospel is. Ook zouden sommige deelnemers criminele gedachten krijgen, zoals het naspelen van Grand Theft Auto.

Volgens één van de onderzoekers, Professor Mark Griffiths zijn games ook goed voor de ontwikkeling van een aantal vaardigheden, maar moet er nog meer onderzoek gedaan worden naar de negatieve gevolgen. Video games specialist Tristan Donovan vindt dit ene onderzoek niet voldoende voor conclusies. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de kleine testgroep van 42 gamers en de korte onderzoekstijd.

Er zullen ongetwijfeld gekken zijn die games na willen doen, maar bij GamersNET zijn we blij dat die personen niet op deze site te vinden zijn. Nu terug naar de games mensen!