”Gamers kunnen realiteit niet van fictie scheiden”, aldus onderzoek

Jongens en meiden, let op. Dit nieuwsbericht is ECHT, het is niet iets dat je in een game hebt gezien. Nee, je surft op dit moment op het internet, je zag de pakkende titel en bent gaan lezen. IN DE ECHTE WERELD!

Zo, fijn dat jullie er echt zijn, want er is nieuw onderzoek gepubliceerd die aangeeft dat gamers moeite hebben onderscheid te maken tussen de echte wereld en games. Het gaat dan met name om hardcore gamers, zoals jij en ik. Het onderzoek komt van de Nottingham Trent University en volgens hun geven verschillende gamers toe dat herinneringen die zij hebben vaak niet uit het echte leven komen, maar uit games.

In totaal zijn 42 gamers in de leeftijdcategorie 15 tot 21 onderzocht, die meer dan 10 uur per week gamen. Volgens de onderzoekers krijgen zij last van games transfer phenomena, waarbij ze dingen in het echte leven gaan doen alsof het een videospel is. Ook zouden sommige deelnemers criminele gedachten krijgen, zoals het naspelen van Grand Theft Auto.

Volgens 茅茅n van de onderzoekers, Professor Mark Griffiths zijn games ook goed voor de ontwikkeling van een aantal vaardigheden, maar moet er nog meer onderzoek gedaan worden naar de negatieve gevolgen. Video games specialist Tristan Donovan vindt dit ene onderzoek niet voldoende voor conclusies. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de kleine testgroep van 42 gamers en de korte onderzoekstijd.

Er zullen ongetwijfeld gekken zijn die games na willen doen, maar bij GamersNET zijn we blij dat die personen niet op deze site te vinden zijn. Nu terug naar de games mensen!

 1.   
  Fox's avatar

  Lol ik game meer dan 50uur per week en ik heb hier geen last van. denk dat ze gewoon een paar gamers hebben uitgezocht die het aangaven dat ze hier last van hadden.

 2.   
  Hitman047's avatar

  bij GamersNET zijn we blij dat die personen niet op deze site te vinden zijn.

  True.

  Zo, en dan nu even met de Draak naar Vice City om mijn nieuwe laserzwaard op te halen.
  (Zo, en dan nu even met de auto naar de supermarkt om een kilo appels te halen.)

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Wacht, als je met een krat tegen een auto aan loopt, vliegt die auto niet weg?
  Of als je 8 kogels in je hoofd krijgt, ben je dood?

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ga eerst nog wat diepper onderzoeken voordat ze conclusies gaan geven.
  Tuurlijk zijn er rotte appels. Maar het mooiste aan de mens is dat iedereen verschillend is niemand is het zelfde.

 5.   
  DutchFreeze's avatar

  Er zullen ongetwijfeld gekken zijn die games na willen doen, maar bij GamersNET zijn we blij dat die personen niet op deze site te vinden zijn. Nu terug naar de games mensen!

  Ik heb zin om iemand neer te schieten.
  Die meneer de professor Mark Griffiths lijkt me wel een goed doelwit 馃槢
  Nee niet echt…
  Maar wat een bullshit dat je zo iets vast kan stellen als je met 42 man hebt gepraat. Ik denk dat als je een goed beeld wilt krijgen van het probleem. (ik zeg expres niet “cre毛ren” want daarom gebeurt dit volgende niet)Dan moet je toch minimaal >1000 mensen interviewen die games spelen. En eigenlijk nog meer want je moet het ook kunnen vergelijken. En dat kan alleen maar als je dezelfde vragen ook stelt aan andere mensen die niet zo veel gamen.
  Dus dit onderzoek klopt bij voorbaat al niet.

  EDIT: Eigenlijk moet ik het “cre毛ren” nog even aanvullen. Want men wil juist het beeld cre毛ren dat games slecht voor je zijn. En als blijkt dat het wel meevalt hebben al die onderzoekers e.d. personen een probleem. Daarom praten ze met mensen die er wel last van hebben en laten ze de mensen die nergens last van hebben qua gamegerelateerde problemen achterwegen in hun o zo geweldige onderzoeken. Dus nogmaals dit onderzoek is bij voorbaat al gefaald.

 6.   
  Tweek's avatar

  Ik heb er last van, sinds dat ik een paar weken terug weer een Mario game heb gespeeld, probeer ik constant door rioolputten te kruipen en eet ik vrijwel alleen paddestoelen.

 7.   
  -Arthur-'s avatar

  Klopt! Als ik een paar uur Mario heb gespeeld, ga ik de straat op en ren als een dolle in het rond, en jump op alles wat beweegt.

 8.   
  MrFakeSmile's avatar

  afgelopen zomer ben ik in italie geweest en ook Venetie/ monterigionni en san gimignano bezocht en toen had ik inderdaad de drang om op de gebouwen te klimmen en over de daken te rennen.

  Als er op de weg een oud omaatje met 40km rijd waar je 80 mag heb ik wel zin in een GTA actie 馃槅

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Sissy’s hier allemaal, ik doe mij een rode lintje om, en ga in men blote buik met 2x M249 rond rennen en schiet alles in fladderen wat ik tegen kom, kan toch de hele wereld aan!

  Najah, het zal natuurlijk aan een bepaalde doelgroep liggen. Dit zal natuurlijk sneller voorkomen als bij oudere gamers, enof de levens ervaring wat je hebt. Zelf kan ik goed onderscheid doen tussen realiteit en games, en als je GTA nagaat doen dan kom je niet echt bepaald ver. Na 1 taxi overvallen is het gedaan met je, je kunt niet zomaar even *ontsnappen*.

  Criminaliteit begint niet alleen met games (kan wel) groot gelijk, maar hoef niet perce. Dit ligt ook puur aan hoe die persoon is, en jongen mensen zijn erg snel beinvloedbaar. Er staan niet niks voor niks labels met leeftijd inducatie op doosjes en games. 馃檮

  Maargoed, alles heeft zen na en voordelen. Dit geld ook precies het zelfde met muziek en films.

 10.   
  -Arthur-'s avatar

  Nu steeds meer mensen hun games online bestellen, omdat het vooral goedkoper is, is het toezicht op de leeftijd niet meer controleerbaar. Tenzij ouders hun kinderen nauwlettend in de gaten houden. Maar dat gebeurd vaak niet, en is het meerendeel van spelers van 18+ games minderjarig.

 11.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Het valt mij nog steeds tegen dat ik geen vuurballen kan schieten na het aanraken van een bloem.
  Morgen maar weer ff proberen. 馃槅

 12.   
  stoneface's avatar

  zever in pakskes

 13.   
  cool ice's avatar

  ah kijk, ik vroeg me al af waarom mijn gamende buurman een katapult had gekocht, vogels is wezen vangen en aan mij vroeg of ik nog een varkensboer wist te vinden. 馃槢

 14.   
  King of Heroes's avatar

  eeuhm de meeste mensen kunnen dat wel 8)

 15.   
  FishHookz's avatar

  Ik kan het wel van elkaar scheiden 馃檮 Onderzoek is fout 馃槅

 16.   
  DanielBos's avatar

  Ik game toch ook echt wel 10 uur per week, maar als je de werkelijkheid gaat aanpakken alsof het een game is? Dat slaat echt nergens op. Alleen GTA komt nog een beetje in buurt van dingen die in het echt kunnen (in een stad doen en laten wat je wilt). Dus als iemand iets moet ophalen, pakken ze dat aan alsof het bijvoorbeeld GTA is? Stelen ze eerst een auto, rijden ze alle voetgangers aan voordat ze keihard crashen, het halve politiekorps naar de maan schiet waarna ze worden neergeschoten door een politiehelikopter. Overkomt mij ook dagelijks uiteraard…

  Er is geen een situatie in het echte leven dat je kan aanpakken zoals in een game. Het slaat gewoon nergens op wat ze hier zeggen.

  Verder is het toch logisch dat je herinneringen hebt uit games? Ik bedoel, als je dat niet hebt dat is er iets mis met je geheugen. Iedereen die gamed heeft herinneringen uit die games. De een wat meer als de ander, dat ligt er gewoon aan hoeveel je gamed.

  Lekker onzinnig onderzoek. Een punt is waardeloos en de ander is ongelooflijk obvious.

 17.   
  xZer0tolEranCe's avatar

  Gewoon dikke onzin man dan is er gewoon wat mis in je kop,
  en moeten ze je naar een gesticht brengen ofzo voor mongools XD

 18.   
  Bones's avatar

  Hebben die wetenschappers niks anders te doen? 馃槙

 19.   
  toqeer's avatar

  ik game ook en dit onderzoek is gwn een faal ik heb er ook geen last van gelukkig 馃槢

 20.   
  nickkok14's avatar

  GreatManaTree schreef, "Klopt! Als ik een paar uur Mario heb gespeeld, ga ik de straat op en ren als een dolle in het rond, en jump op alles wat beweegt. "

  dan ga je net als remi gallaird in een mario pak over de weg racen en banaantjes naar de andere auto’s gooien.

  http://www.youtube.com/watch?v=MytfhzcSF-Y

 21.   
  Zhoukov's avatar

  Stiekem maak ik me tochwel een beetje schuldig aan het gamers transfer phenomena. Als ik dan wegdrijf met mijn gedacht zitten ze ineens ingame.. xD
  Verder verdraai ik soms wel eens het feit dat sommige games op de waarheid gebaseerd zijn.
  Dan denk ik van.. heey dat lijkt op iets uit een game.. ipv andersom 馃槼

 22.   
  Rijstekorrel's avatar

  Meer dan 10 uur per week ooo daar kom ik meestal niet op ik werk de hele week ik game soms een keer in de avond anders op zondag, Verder vind ik het wel weer onzin gamen word iedere keer negatief in het licht gezet tenminste wel vaak.

 23.   
  timishier's avatar

  cirminele gedachten is een ding bijvoorbeeld de school opblazen (wie heeft daar nooit over na gedacht) maar dat breng je natuurlijk nooit in praktijk 馃槈

 24.   
  Lapixx's avatar

  Leuk dat jullie het onderzoek lezen als “Games zijn slecht” en vervolgens het onderzoek negatief afschilderen. Niet echt genuanceerd, zeker niet als je je bedenkt dat zaken als het “Tetris effect” wel degelijk echt zijn en het niet zo’n vergezocht idee is dat je op een andere manier tegen zaken opkijkt na langdurig gamen. Kritiek leveren op het feit dat de testgroep van niet al te groot formaat is lijkt me acceptabel, maar om je meteen persoonlijk aangevallen te voelen door iets als dit getuigt niet van hoog niveau.

 25.   
  DGonlag2's avatar

  Zulke mensen zou je toch wat aan willen doen.

  Maarja, dat zal de game naam niet verbeteren… Integendeel, volgens mij doen ze het erom. Ze willen gewoon acties uitlokken van gamers om weer een nieuwe zondebok te hebben voor alle problemen op de wereld.

  Allemaal grote onzin dit, tuurlijk zijn er mensen die erdoor beinvloed worden, maar die zijn geestelijk dan al niet helemaal goed/sterk. Ik twijfel toch erg aan de intelligentie van deze professoren, dit zouden ze zelf toch ook wel moeten kunnen bedenken.

  Lekker kortzichtig zijn ze, maar ach, niks van aantrekken. Zijn maar een stelletje idioten die niet weten waar ze het over hebben.

  timishier schreef, "cirminele gedachten is een ding bijvoorbeeld de school opblazen (wie heeft daar nooit over na gedacht) maar dat breng je natuurlijk nooit in praktijk 馃槈 "

  Ja inderdaad. En daarom is he juist leuk om dat spel te doen waar het wel in kan. Dan kun je tenminste je gevoelens erover kwijt. En niemand heeft er last van.

 26.   
  limsma's avatar

  gaan ze weer met gamers zijn gestoord mongolen die vroantwoordelijk zijn voor grotendeels van het kwaad in de wereld. 馃懣 馃懣 *zucht*

 27.   
  Supermanneke's avatar

  42 mensen van alle gamers uit de wereld is natuurlijk wel representatief.

 28.   
  tijn80's avatar

  Mejunior schreef, "42 mensen van alle gamers uit de wereld is natuurlijk wel representatief."

  Uit de wereld? Ze zullen wel alleen Britten hebben gevolgd. Hoe controleer je trouwens zoiets? Wachten totdat ze aan de daken hangen? Of gaan ze in de supermarkt op champignonnetjes springen omdat hun baas je vriendinnetje heeft ontvoerd? En dan te bedenken dat dit soort onderzoeken 95% van de tijd betaald wordt door gemeenschapsgeld. Zoek een echte baan!

 29.   
  Carcass's avatar

  Je zou maar een beste Tom hebben geschreven waarin je toegeeft graag je te willen verliezen in een game :p.

  Verder is het me niet duidelijk in hoeverre men spreekt van verwarren..

  Ik zou me voor kunnen stellen dat men na het spelen van een heftige game nog even na trilt en nog even in die wereld zit. Zelfde effect als het zien van 1 horror film die nog even door je kop spookt en je nog ff regelmatig over je schouder kijkt :p

 30.   
  FioranoJC's avatar

  Denk dat dat ook wel verschilt qua persoon en je instelling. Ben zelf meer een casual gamer maar heb kennissen / vrienden die veel gamen en die hebben af en toe inderdaad wel van die opmerkingen waar je dan om kan lachen. Maar ze weten dondersgoed hoe het er in de realiteit aangaat.

 31.   
  HeittieH's avatar

  Hebben jullie dat nou ook dat wanneer je bij een drukke kassa van de supermarkt staat te wachten:
  Dat je als een GOD OF WAR van het 2e MAFFIAlid op de BRINK een MASSiv EFFECTiv RAGE op je 3e BATTLEFIELD in
  een MODERN WARFARE episode van THE ULTIMATE HITMAN wilt neerleggen??? 馃槈
  Wat een humor.,,…

 32.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Wat een gek! 馃槢 Ik zeg toch ook niet dat ik eigenlijks Master Chief ben? 馃榾

 33.   
  See4urSelf's avatar

  Hah, mafkezen. Het lijkt alsof ze de game industrie zwart willen maken. Een soort illuminati.

 34.   
  Slayer61's avatar

  Nou, de gamers die het echte wereld van het fictie niet kunnen scheiden hebben een probleem. Je ziet mij niet in het ECHTE WERELD mensen zijn auto’s jatten en vreemde mensen stompen! Dus ik zit goed. 馃檮

 35.   
  MildBobbySauce's avatar

  leuk plaatje… maar dit is echt gezeur! excuseer mij even ik moet even een auto spawnen een hoer dood houwen haar geld jatten! 馃槅

 36.   
  jorkauf_'s avatar

  wat een onzin weer dit! 馃懣
  dat ze maar eens wat doen aan de criminele hangjongeren enzo ipv zo lopen te zeiken over de mensen die gamen voor hun plezier.

 37.   
  FishHookz's avatar

  nickkok14″][quote=”GreatManaTree schreef, "Klopt! Als ik een paar uur Mario heb gespeeld, ga ik de straat op en ren als een dolle in het rond, en jump op alles wat beweegt. "

  dan ga je net als remi gallaird in een mario pak over de weg racen en banaantjes naar de andere auto’s gooien.
  http://www.youtube.com/watch?v=MytfhzcSF-Y[/quote]
  +1 voor Remi Gallaird

 38.   
  MelvinK's avatar

  oke , zullen wel 42 mensen zijn geweest waar al iets mis mee is , want ik game 20 tot 40 uur perweek en heb hier tog niet last van , dus als ik 40 uur perweek actie films zou kijken zou ik het in het echte leven ook niet kunnen onderscheiden en denk ik dat ik james bond ben

 39.   
  lanccce's avatar

  bullshit

 40.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Heb jullie nooit dat als je te laat komt voor school ff snel een auto jat en vervolgens wegvliegt. En julle snappen natuurlijk terroristen ook trainen met games want in elke game blaas je treinen op en vlieg je in gebouwen, En Osama Bin Laden zat altijd online te game in zijn grot. 馃槢 馃槅 wat een grap ik heb gehoord dat als je te veel onderzoek doet aan dingen dat je dan overal negatieve dingen ziet en iedereen overal de schuldt van geeft 馃槢 馃槅

 41.   
  ms13694's avatar

  Het enige dat ik niet van fictie kan onderscheiden is dit maffe onderzoek!

 42.   
  Sa.'s avatar

  Ik vind het allemaal een beetje overdreven hoor! Alsof iedere hardcore gamer gestoord word en denkt dat hij in de Game-Wereld is! 馃槨

 43.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ja want soms doe ik ook weleens dingen uit games na. bij Wii sports… dat doe ik een 1 uur in de week en in het weekend ga ik echt bowlen… sluit mij maar op voordat ik echt rare dingen ga doen zoals golfen

 44.   
  robertinov's avatar

  Iedereen overdrijft hier volgens mij een klein beetj.. Als ik het goed heb gelezen staat er dat ze herinnering uit games hebben?? Dat is toch wel heel wat anders dan dat je als mario alles gaat bespringen….. 馃槈

 45.   
  marklin989's avatar

  ben diene zever van “gamen is slecht” zo beu he…

 46.   
  DanielBos's avatar

  robertinov schreef, "Iedereen overdrijft hier volgens mij een klein beetj.. Als ik het goed heb gelezen staat er dat ze herinnering uit games hebben?? Dat is toch wel heel wat anders dan dat je als mario alles gaat bespringen….. 馃槈 "

  Je hebt dus niet goed gelezen ;).