Gamersnet.nl

THQ Baas wilt een toekomst zonder fysieke media

Als wij Brian Farrel, directeur van THQ, mogen geloven, is het slecht dat de meeste spellen nog steeds op fysieke schijfjes verschijnen. Volgens hem moeten toekomstige consoles alleen nog maar downloadbare spellen ondersteunen. Zo kan gamen stukken goedkoper wordt voor de hedendaagse consument. Door games nog steeds fysiek aan te bieden blijven de kosten onnodig stijgen. Zo gaat een flink deel van de opbrengst van een game naar de winkel, productie en transport. Als we nu alle DVD’s en CD’s zouden vervangen door downloadbare dames zouden uitgevers spellen stukken goedkoper kunnen aanbieden en natuurlijk is dat een voordeel.

Een toekomst waarin games alleen maar online worden aangeboden is volgens Farrel ook meteen een goede manier om de relatie tussen gamers en uitgevers te versterken. Zo zouden gamers sneller kunnen genieten van updates en downloadable content. THQ heeft laten weten dat zij deze trend zo snel mogelijk willen inzetten, maar dan ook echt zo snel mogelijk. Saints Row: The Third krijgt namelijk dit najaar veertig weken lang elke week nieuwe DLC, hierbij kun je denken aan nieuwe missies en items.

Overigens komt de visie van Farrel niet overeen met de visie van PlayStation directeur Kaz Hirai. De Japanner heeft een tijdje geleden laten weten dat de game-industrie de fysieke media zal blijven ondersteunen. Als het aan hem ligt duurt het nog minimaal tien jaar voordat er sprake mag zijn over een discloze toekomst.