THQ Baas wilt een toekomst zonder fysieke media

Als wij Brian Farrel, directeur van THQ, mogen geloven, is het slecht dat de meeste spellen nog steeds op fysieke schijfjes verschijnen. Volgens hem moeten toekomstige consoles alleen nog maar downloadbare spellen ondersteunen. Zo kan gamen stukken goedkoper wordt voor de hedendaagse consument. Door games nog steeds fysiek aan te bieden blijven de kosten onnodig stijgen. Zo gaat een flink deel van de opbrengst van een game naar de winkel, productie en transport. Als we nu alle DVD’s en CD’s zouden vervangen door downloadbare dames zouden uitgevers spellen stukken goedkoper kunnen aanbieden en natuurlijk is dat een voordeel.

Een toekomst waarin games alleen maar online worden aangeboden is volgens Farrel ook meteen een goede manier om de relatie tussen gamers en uitgevers te versterken. Zo zouden gamers sneller kunnen genieten van updates en downloadable content. THQ heeft laten weten dat zij deze trend zo snel mogelijk willen inzetten, maar dan ook echt zo snel mogelijk. Saints Row: The Third krijgt namelijk dit najaar veertig weken lang elke week nieuwe DLC, hierbij kun je denken aan nieuwe missies en items.

Overigens komt de visie van Farrel niet overeen met de visie van PlayStation directeur Kaz Hirai. De Japanner heeft een tijdje geleden laten weten dat de game-industrie de fysieke media zal blijven ondersteunen. Als het aan hem ligt duurt het nog minimaal tien jaar voordat er sprake mag zijn over een discloze toekomst.

  1.   
    XTR17's avatar

    Benieuwd hoe lang THQ zich nog staande kan houden. Sluiten studio’s rap achter elkaar en beweren dat download only goedkoper is voor de consument. De PSP Go laat toch echt iets anders zien. Het is alleen goedkoper voor e bedrijven zelf.

  2.   
    ozzman's avatar

    ik blijf heb toch liever de media in mijn hand met boekje en al er bij ipv een digitaal product.
    En voor de rest sluit ik mij aan bij de reactie boven

  3.   
    craz's avatar

    Die toekomst ligt nog ver.

  4.   
    ikkiewikkie's avatar

    Allemaal wel leuk en aardig om al je games in de cloud te hebben, maar als de uitgever van jouw game omvalt kun je mooi die game niet meer spelen. Als je een fysiek schijfje hebt kun je nog rustig doorgamen.

    Bovendien kan ik de fysieke versie vaak goedkoper krijgen dan een download versie. BF3 op Origin kost me bijvoorbeeld โ‚ฌ50,- en als ik hem op willekeurig winkel bestel ~โ‚ฌ40,-.

    Daarnaast is het ook gewoon awesome om een stapel games naast je pc te hebben staan 8)

  5.   
    JonsoN's avatar

    Raar dat en spel als infamous 2 op het PSn gewoon 60 euro is, die is ook niet verscheept, en er gaan geen kosten van naar een winkel…

  6.   
    DGonlag2's avatar

    JonsoN schreef, "Raar dat en spel als infamous 2 op het PSn gewoon 60 euro is, die is ook niet verscheept, en er gaan geen kosten van naar een winkel…"

    Ja precies. Ze zouden het dan ook goedkoper moeten maken. Maar dat gebeurt niet. Maarja, toch heb ik liever dat doosje in mijn kast staan.

  7.   
    DutchFreeze's avatar

    De prijs van Download only games zal echt niet lager liggen dan Retail games hoor ๐Ÿ˜‰
    Ik denk zelfs dat met de komst van 3d de games weer in prijs zullen stijgen… ๐Ÿ™

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Downloadbare ‘dames’ lol xD Maar ze hebben wel gelijk. Dan nog.. ik koop mijn games liever in de winkel.

  9.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    En als je PS3 vol zit dan kun je games gaan verwijderen wat dus geld weggooien is… doe mij maar gewoon schijfjes krijg je nog een mooi hoesje alles! veel beter dan die downloadable games, vind t echt jammer dat je die niet kunt verwijderen (ja het kan wel, maar ik ga dus geen geld weggooien)

  10.   
    -Arthur-'s avatar

    Als we nu alle DVD’s en CD’s zouden vervangen door downloadbare dames zouden uitgevers spellen stukken goedkoper kunnen aanbieden…..Kan niet wachten tot ik die dames heb gedownload! ๐Ÿ˜‰

    ….Even serieus…Als dat zo is, waarom zijn de downloadable games dan DUURDER dan in menig webshop?

  11.   
    DGonlag2's avatar

    gameshark schreef, "En als je PS3 vol zit dan kun je games gaan verwijderen wat dus geld weggooien is… doe mij maar gewoon schijfjes krijg je nog een mooi hoesje alles! veel beter dan die downloadable games, vind t echt jammer dat je die niet kunt verwijderen (ja het kan wel, maar ik ga dus geen geld weggooien)"

    Je kunt ook even een nieuwe harde schijf inbouwen.
    En trouwens, je kunt je games gewoon weer re-downloaden hoor.

  12.   
    Kenneloth's avatar

    “Zo kan gamen stukken goedkoper wordt voor de hedendaagse consument” welke turk heeft dat geschreven? Mijn goedste vak is Nederlands ๐Ÿ˜‰

  13.   
    xHouse's avatar

    Kenneloth schreef, "”Zo kan gamen stukken goedkoper wordt voor de hedendaagse consument” welke turk heeft dat geschreven? Mijn goedste vak is Nederlands ;)"

    :”D Goedste, klinkt wel lekker. ๐Ÿ˜›

  14.   
    Kenneloth's avatar

    xHouse schreef, "

    ”Kenneloth” schreef, "”Zo kan gamen stukken goedkoper wordt voor de hedendaagse consument” welke turk heeft dat geschreven? Mijn goedste vak is Nederlands ;)"

    :”D Goedste, klinkt wel lekker. ๐Ÿ˜›
    "

    Ja toch? ๐Ÿ˜› Dat had je niet gedenkt he ๐Ÿ˜‰

  15.   
    XTR17's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "
    Je kunt ook even een nieuwe harde schijf inbouwen.
    En trouwens, je kunt je games gewoon weer re-downloaden hoor. "

    Daar zat ook een limiet op wat ik zo heb begrepen.

  16.   
    RocknRolf's avatar

    ”XTR17″ schreef, "[quote=”DGonlag2″]
    Je kunt ook even een nieuwe harde schijf inbouwen.
    En trouwens, je kunt je games gewoon weer re-downloaden hoor. "

    Daar zat ook een limiet op wat ik zo heb begrepen.[/quote]

    Ja een limiet op het aantal consoles waar je hem (het spel) op jouw naam kan downloaden, dacht ik.