Gamersnet.nl

GN Poll: Ik koop mijn games liever digitaal dan in de winkels

Begin augustus is altijd een opmerkelijke periode. Want waar het op het gebied van videogames altijd ontzettend rustig is, is men achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen voor de GamesCom. Dit jaar reist GamersNET namelijk met maar liefst zes man af naar Duitsland om jullie vanaf de beursvloer dagelijks op de hoogte te houden van het laatste nieuws en de heetste roddels. Maar dat duurt nog ruim twee weken, dus laten we eerst even terugblikken op de poll van 25 juli.

De komkommertijd was toen weer aangebroken, wat te zien was aan het aantal spellen dat uitkomt. De toppers tijdens juli en augustus zijn namelijk ook dit jaar weer op één hand te tellen, waardoor wij ons afvroegen waar jullie je tijdens de zomer eigenlijk mee gaan vermaken. De duidelijke winnaar is Deus Ex: Human Revolution, die door maar liefst 11% van de bezoekers aangeschaft zal worden. Driver: San Francisco sleept een nette tweede plaats in de wacht, terwijl Bodycount met 6% het minst populair is. Verrassend genoeg gaf maar liefst 57% aan deze zomer oudere titels te gaan spelen en 5% raakt zijn of haar console de hele vakantie zelfs niet aan! Een greep uit jullie reacties:

Codename_Black:

Elke game die ik met de steam summersale heb gekocht, vooral Fallout 3 GOTY edition. Naast dat speel ik ook met Pingwing en Jonah Killing floor en Brink al is er deze week niet veel van gekomen.
extremegamer:
wat ik deze zomer ga spelen? ik ga buiten voetbal spelen wanneer het zonnetje schijnt, maar het is niet altijd feest, dus soms kan ik ook zaalvoetbal spelen in een zaaltje in de buurt. kickbox training gaat gewoon door dus wekelijks fight night in de ring. In de uitgaansavonden naar de clubs om daar justdance te spelen. misschien nog een beetje sims tussendoor en een relatie aangaan met een mooie vrouw.
Black13:
ik vind het eigenlijk wel fijn zo’n komkommertijd, geeft je de kans om games die al een poosje uit zijn toch nog te kopen. ik speel nu eigenlijk van alles door mekaar, battlefield: bad company 2, GTA4, just cause 2, NFS hot pursuit. ik ga binnekort nog even Red Dead Redemption halen, dan kom ik de zomer wel door. en dan gaan we de herfst weer in en komt er weer een berg topgames uit.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Digitale distributienetwerken beginnen een steeds belangrijkere rol te spelen binnen de game-industrie. Vooral op de PC wordt Steam steeds groter, terwijl er met de dag minder fysieke spellen worden verkocht. En aangezien ontwikkelaars er dankzij de lagere productiekosten baat bij hebben dat dit soort diensten groeien, zullen zij er alles aan doen om de verkoop van fysieke games in de toekomst een steeds minder grote rol te laten spelen. Sommigen beweren zelfs dat spellen binnen afzienbare tijd enkel nog digitaal verkocht zullen worden! Maar zit jij daar als gamer wel op te wachten? Wij zijn benieuwd en daarom vragen we je jouw mening te geven over de volgende stelling:

Ik koop mijn games liever digitaal dan in de winkels.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-bericht! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.