Gamersnet.nl

Gears of War 3-build gelekt op internet; bijna volledige game

Een van de meest geanticipeerde Xbox 360-exclusives dit jaar is Gears of War 3. Microsoft stond dit weekend echter met het schaamrood op de kaken, toen op vele torrentsites plotseling een vroege, maar bijna complete versie van de game te downloaden viel. Gears of War 3 staat momenteel gepland voor een release op 20 september, maar eigenaars van een speciale ‘developers console’ kunnen nu al aan de game met de slag.

En niet alleen de volledige singleplayer is aanwezig in deze gelekte versie, zelfs de multiplayer is van alle beschikbare opties voorzien. Vanzelfsprekend zijn er drie maanden voor de release in deze build nog verscheidene bugs en glitches en andere onafgewerkte zaken aanwezig. Op YouTube valt dit te zien op vele geüploade gameplay-video’s.

Veel hersenmassa is niet nodig om te begrijpen dat dit een fikse blunder is voor Microsoft en ontwikkelaar Epic Games. Beide bedrijven hebben op de gebruikelijke manier gereageerd en stellen met behulp van veiligheidsdiensten alles in het werk om de daders op te pakken. Epic Games stelde fans bovendien gerust dat de ‘ware ervaring’ geheel anders zal zijn dan deze gelekte versie.

This content is not from a final build and is not representative of what fans will enjoy when the game launches worldwide on September 20, 2011.