Gamersnet.nl

Het Assassin’s Creed: Revelations-team grootste van de reeks

We weten allemaal dat het hartje van Assassin’s Creed bij Ubisoft Montreal ligt en dat Jade Raymond met het eerste deel een succesvolle reeks heeft gecreëerd. Het lijkt erop dat met elke Assassin’s Creed-titel het team bij Ubisoft alleen maar groter wordt en dit is met Revelations, de tweede spin-off van Assassin’s Creed II, ook niet anders.

Assassin’s Creed has always been a Montreal production, and Montreal remains the lead studio, but this is a huge game.
Ubisoft heeft namelijk aangegeven dat het team dat aan Assassin’s Creed: Revelations werkt, een van de grootste ontwikkelteams ooit voor het bedrijf is en het grootste clubje mensen voor de reeks. De developer heeft voor de Montreal-studio mensen bijeengeroepen van de studio’s Annecy, Singapore, Quebec City, Bucharest en Massive.
The amount of time and data that goes into all of these systems to build the game is tremendous. So it’s a cooperative venture. We have different studios cooperating on different elements of the game.
Met deze extra manschappen werken ruim tweehonderd(!) mensen aan de game. Volgens Ubisoft is Revelations een gigantisch project, waardoor deze extra ontwikkelaars echt nodig zijn. Wij denken dat ook de tijd een rol speelt, omdat Revelations maar een jaar na Brotherhood verschijnt. Aan Brotherhood werkten tevens meerdere Ubisoft studio’s.

Verwacht Assassin’s Creed: Revelations in november voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.