Gamersnet.nl

Dit weekend nieuwe cyberaanval op Sony?

De downtime van het PlayStation Network als gevolg van een aanval van hackers lijkt bijna over te zijn. Sony is inmiddels bezig met het testen van het nieuwe systeem, dat mogelijk dit weekend al op de proef wordt gesteld. Iemand uit het IRC-kanaal, waar ook de hackers die achter eerder aanvallen zaten op zitten, heeft namelijk gezegd dat er voor dit weekend een derde aanval op het netwerk van Sony staat gepland.

Volgens deze persoon hebben de hackers momenteel al toegang tot enkele servers van Sony, waardoor het erop lijkt dat de beveiliging nog steeds niet voldoende is. De hackers schijnen niet alleen van plan te zijn allerlei informatie, zoals namen, adressen en creditcardnummers, van Sony’s servers te kopiëren, maar ook nog eens openbaar te maken.

Of deze persoon de waarheid spreekt en of de aanval ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden, is iets wat we zullen moeten afwachten. Sony heeft momenteel nog geen reactie gegeven, maar hopelijk zijn de medewerkers van dit bedrijf dit weekend flink alert, want anders zou het vertrouwen van consumenten in Sony nog wel eens tot onder het vriespunt kunnen dalen.