Gamersnet.nl

Gerucht: Sony houdt het voor gezien met de PSP Go; productie zou gestaakt zijn

Dat de PSP Go geen grootschalig succes was voor Sony, eerder een fikse tegenvaller, zal waarschijnlijk niemand verbazen. Door het feit dat de handheld alleen de digitale verkoop ondersteunde, de PSP Go ondersteunt geen fysieke UMD schijfjes, waren retailers allereerst niet blij omdat ze geen fysieke games konden verkopen. Veel consumenten zagen daarnaast geen heil in een volledige overstap naar het digitale tijdperk, en vonden het ook niet leuk dat ze hun UMD discs niet meer konden gebruiken.

Maar dat Sony er nu ook geen heil meer in ziet, dat is nieuw. Volgens een vertaalde blogpost van een verkoopmedewerker bij een Japanse Sony winkel, heeft Sony namelijk de productie gestaakt van de PSP Go. De online winkel van Sony Japan bevestigt dit gerucht, door het feit dat ze bij de PSP Go momenteel aangeven dat de handheld niet verkrijgbaar is.

De Britse variant van de online winkel van Sony geeft aan dat de zwarte variant van de handheld tijdelijk niet verkrijgbaar is. De witte is echter wel direct te bestellen. Een statement van Sony wilde niet direct ingaan op de mogelijk gestopte productie:

It is a very exciting time for PlayStation portable devices. Before the end of the year we are launching NGP, our next generation portable device, which we believe will revolutionise portable gaming. In the meantime, the current generation of PSPs continue to be in demand, especially since the introduction of our value for money, Essentials range of games and we will continue to meet that demand.