Gerucht: Sony houdt het voor gezien met de PSP Go; productie zou gestaakt zijn

Dat de PSP Go geen grootschalig succes was voor Sony, eerder een fikse tegenvaller, zal waarschijnlijk niemand verbazen. Door het feit dat de handheld alleen de digitale verkoop ondersteunde, de PSP Go ondersteunt geen fysieke UMD schijfjes, waren retailers allereerst niet blij omdat ze geen fysieke games konden verkopen. Veel consumenten zagen daarnaast geen heil in een volledige overstap naar het digitale tijdperk, en vonden het ook niet leuk dat ze hun UMD discs niet meer konden gebruiken.

Maar dat Sony er nu ook geen heil meer in ziet, dat is nieuw. Volgens een vertaalde blogpost van een verkoopmedewerker bij een Japanse Sony winkel, heeft Sony namelijk de productie gestaakt van de PSP Go. De online winkel van Sony Japan bevestigt dit gerucht, door het feit dat ze bij de PSP Go momenteel aangeven dat de handheld niet verkrijgbaar is.

De Britse variant van de online winkel van Sony geeft aan dat de zwarte variant van de handheld tijdelijk niet verkrijgbaar is. De witte is echter wel direct te bestellen. Een statement van Sony wilde niet direct ingaan op de mogelijk gestopte productie:

It is a very exciting time for PlayStation portable devices. Before the end of the year we are launching NGP, our next generation portable device, which we believe will revolutionise portable gaming. In the meantime, the current generation of PSPs continue to be in demand, especially since the introduction of our value for money, Essentials range of games and we will continue to meet that demand.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Klopt, bij mij in de GameMania moesten ze zelfs retour.

  2.   
    cool ice's avatar

    het viel me de laatste tijd al op dat je bij geen enkele site nog een pspgo kon vinden. zoeken op psp leverde alleen nog maar de psp3000 op..

    de pspgo vind ik best een mooi ding hoor, jammer, maar als het echt zo slecht verkoopt begrijp ik het wel.

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    mooi, dat kost ze dan geen geld meer 😛

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Best een leuk apparaat en het zou kunnen werken om alleen digitaal games te kopen. Je hebt dan immers altijd games bij je. Maar ik denk dat voor mij het gebrek aan GB-ruimte het grootste euvel was. En niet alle games verschenen direct op het PlayStation Network.

    Buiten dat, ik heb al een PSP en ik wacht liever op de NGP.

    Jammer voor de PSP Go, het had mooier kunnen zijn.

  5.   
    Extremegamer's avatar

    uhu uhu, en wanneer komt de ps4? 😆

  6.   
    soldierarjan's avatar

    ze moeten in die fabriek nu de ngp gaan maken.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ja las het ook al maar ja hij liep ook niet zo goed vergeleken met de psp 3000 en nu komt de nieuwe psp dus wel logisch.

  8.   
    DGonlag2's avatar

    Zelf vond ik het een mooi ding. Ook een goed idee, flash= snel laden+ weinig energieverbruik+ minder herrie.
    Dit zie je dan ook weer terug in de NGP.
    Maar het nadeel (en niet zo’n beetje ook): Geen fysieke media. Geen doorverkoop en duur.
    Spellen in de PS-Store zijn verschrikkelijk duur. Ze hebben nu net deze maand god of war chains of olympus afgeprijsd naar 10,- euro. Ik heb dat spel 2 jaar geleden voor 10,- euro gekocht op UMD.
    Slat nergens op die prijzen in de store, maarja je hebt geen andere keus met een PSPGo.

    Vind het niet raar dat het zo slecht liep. Maar wel mooi dat de goede dingen eraan wel weer gebruikt word bij de nieuwe handeld. Ze leren in ieder geval wel. Nu moet het nog eens in hun kop doordringen dat hoge prijzen bij release ze geen verkopen gaat opleveren. Maar ze zeiden zelf al dat ze ervan geleerd hebben, dus dat komt vast wel goed. (Nog niet goedkoop)