Gamersnet.nl

Sony wint rechtszaak tegen LG

Een paar weken geleden kon je al op GamersNET lezen dat LG, Sony aanklaagde wegens het gebruik van hun Blu-Ray spelers in de PlayStation 3. Sindsdien spannen beide partijen de ene na de andere rechtszaak tegen elkaar aan, maar vandaag heeft de rechter dan eindelijk een definitieve uitspraak gedaan: Sony wordt in het gelijk gesteld.

Dat betekent dat de 300.000 PlayStation 3’s die vandaag in Nederland in beslag zijn genomen weer aan Sony terug worden gegeven en dat ze vanaf morgenochtend 11:00 uur weer in heel Europa verkocht mogen worden. Maar is het verhaal daarmee afgelopen? Nee, want LG moet Sony maar liefst €130.000 aan proceskosten betalen en onmiddellijk de beslaglegging bij de Belastingdienst opschorten. Voor elke dag dat LG dit uitstelt moeten ze Sony bovendien €200.000 betalen. Daarnaast heeft de rechter LG opgedragen eerst met Sony te overleggen voordat het bedrijf overgaat tot een beslaglegging.

Florian Mueller, eigenaar van FOSS Patents, verklaarde:

If this is true, it is only related to the prejudgment seizure order. This means Sony can resume the distribution of PlayStations across Europe for now, but there will be a full-fledged legal proceeding to determine whether there is an infringement – and if so, how much Sony owes LG for it.
Op het eerste gezicht lijkt de reeks rechtszaken dus eindelijk tot een einde te komen, maar de kans is groot dat LG het hier niet bij laat zitten. Reken er maar op dat dit verhaal nog een staartje krijgt…