Sony wint rechtszaak tegen LG

Een paar weken geleden kon je al op GamersNET lezen dat LG, Sony aanklaagde wegens het gebruik van hun Blu-Ray spelers in de PlayStation 3. Sindsdien spannen beide partijen de ene na de andere rechtszaak tegen elkaar aan, maar vandaag heeft de rechter dan eindelijk een definitieve uitspraak gedaan: Sony wordt in het gelijk gesteld.

Dat betekent dat de 300.000 PlayStation 3’s die vandaag in Nederland in beslag zijn genomen weer aan Sony terug worden gegeven en dat ze vanaf morgenochtend 11:00 uur weer in heel Europa verkocht mogen worden. Maar is het verhaal daarmee afgelopen? Nee, want LG moet Sony maar liefst โ‚ฌ130.000 aan proceskosten betalen en onmiddellijk de beslaglegging bij de Belastingdienst opschorten. Voor elke dag dat LG dit uitstelt moeten ze Sony bovendien โ‚ฌ200.000 betalen. Daarnaast heeft de rechter LG opgedragen eerst met Sony te overleggen voordat het bedrijf overgaat tot een beslaglegging.

Florian Mueller, eigenaar van FOSS Patents, verklaarde:

If this is true, it is only related to the prejudgment seizure order. This means Sony can resume the distribution of PlayStations across Europe for now, but there will be a full-fledged legal proceeding to determine whether there is an infringement โ€“ and if so, how much Sony owes LG for it.
Op het eerste gezicht lijkt de reeks rechtszaken dus eindelijk tot een einde te komen, maar de kans is groot dat LG het hier niet bij laat zitten. Reken er maar op dat dit verhaal nog een staartje krijgt…

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Na de aankondiging van Battlefied 3 die gepland staat voor dit jaar , is dit het beste gamers nieuws tot nu toe ๐Ÿ™‚ van dit jaar. Tis te gek voor woorden, uitermate kinderachtig! Dat patenten trekkerij!
    Maar hoe zal het die andere patenten zaak van Sony vs LG vergaan? ๐Ÿ™ die zaak zou dan ook niet meer moeten voorkomen, als Sony eerlijk blijft. Sony mag van harte gerust zijn dat ze deze zaak hebben gewonnen, het zou voor Sony anders een flinke klap in het gezicht zijn geweest, helemaal bij de ps3 devisie. ๐Ÿ™

  2.   
    Extremegamer's avatar

    lol, iedereen die een ps3 had merkt er niks van, maar de mensen die er nog 1 wouden aanschaffen, daar is dit een opluchting voor ๐Ÿ˜›

  3.   
    Carcass's avatar

    titel klopt niet.. het was een rechtszaak tegen sony niet?

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Carcass schreef, "titel klopt niet.. het was een rechtszaak tegen sony niet? "

    Titel moest zijn: LG verliest rechtzaak tegen Sony ๐Ÿ˜•

  5.   
    matdriks's avatar

    megasega schreef, "

    ”Carcass” schreef, "titel klopt niet.. het was een rechtszaak tegen sony niet? "

    Titel moest zijn: LG verliest rechtzaak tegen Sony ๐Ÿ˜• "

    Titel is goed. LG had een rechtszaak tegen sony gespannen. Die heeft sony gewonnen.
    Liever had ik deze rechtszaak helemaal niet gezien.
    Want ik houd van de sony en LG producten

  6.   
    soldierarjan's avatar

    is wel mooi voor sony en nog opgelost voor echt problemen waren in de winkels.

  7.   
    Visser23's avatar

    Lekker voor LG, wat een onzin rechtsding was dit. Lekker betalen jongens… ๐Ÿ™‚

  8.   
    gragon3's avatar

    RICHTIG! Hoe zeggen ze dat ook alweer LG… owja.. Kut voor je. (:

  9.   
    Leon's avatar

    Titel klopt wel, want Sony spande een kort geding aan tegen LG ๐Ÿ˜‰

  10.   
    ExtremeDotCom's avatar

    Des te btr voor Sony

  11.   
    Verluci's avatar

    mooizo, blijven de PS3’s โ‚ฌ300 ipv โ‚ฌ100000^9999

  12.   
    cool ice's avatar

    niiiice! ๐Ÿ™‚ LG dacht sony even flink dwars te zitten, maar nu hebben ze zichzelf alleen maar een hoop gezeik en een hoop kosten op de nek gehaald.

    ik wil niet weten hoe die lui bij LG zich nu voelen.

  13.   
    jessin9731's avatar

    geniaal XD
    straks wou die rechter toevallig net een ps3 kopen ๐Ÿ˜›

  14.   
    LegendJordy's avatar

    sony gefeliciteerd:)

  15.   
    G-6's avatar

    fijn dat Sony heeft gewonnen, was LG nou slim geweest waren ze naar Sony gestpt i.p.v de rechter. Gelukkig had ik een PS3 aangeschaft voor dat dit gezeur begon. Zoals het op het eind van het artikel al wer vermeeld denk ik ook dat de kans bestaat dat LG weer op een of andee manier probeert terug te komen.

  16.   
    spychohead's avatar

    mooi voor sony. ๐Ÿ™‚
    LG hoger beroep misschien een idee ๐Ÿ˜›

  17.   
    ChrissieOne's avatar

    Wat een bullshit hier… LG heeft niet verloren, het mag alleen de PS3’s niet meer vasthouden. De rechtszaak moet nog beginnen, bij wijze van spreken…

  18.   
    Fabianb's avatar

    ChrissieOne schreef, "Wat een bullshit hier… LG heeft niet verloren, het mag alleen de PS3’s niet meer vasthouden. De rechtszaak moet nog beginnen, bij wijze van spreken…"

    Wat een bullshit opmerking :wink:, er staat toch ook dat het nog een staartje krijgt? En LG heeft bij deze uitspraak toch wel degelijk verloren? Of hebben ze nu ineens gewonnen dan? ๐Ÿ™„

  19.   
    limsma's avatar

    tsjesus wat een onzin is dit als ze zich nu weer gaan focussen op het verbeteren van hun producten ipv elkaar geld aftroggelen

  20.   
    MaTriX's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”ChrissieOne” schreef, "Wat een bullshit hier… LG heeft niet verloren, het mag alleen de PS3’s niet meer vasthouden. De rechtszaak moet nog beginnen, bij wijze van spreken…"

    Wat een bullshit opmerking :wink:, er staat toch ook dat het nog een staartje krijgt? En LG heeft bij deze uitspraak toch wel degelijk verloren? Of hebben ze nu ineens gewonnen dan? ๐Ÿ™„ "

    Wat Chrissue bedoelt is dat de patenten zaak nog steeds loopt, enige wat ze verloren hebben is de volledige verkoop van de PS3, tevens is er een grote kans dat als het patent van LG klopt dat Sony dat gaat verliezen en dat ze dan een deal moeten sluiten met LG wat Sony dan weer enorm veel geld gaat kosten.

    Zelf hoop ik op een deal maar het zou ook goed zijn als die deal er niet kwam en dat Sony het gewoon keihard gaat verliezen het bedrijf maakt leuke dingen maar soms denken ze dat ze de enige zijn die alles hebben uitgevonden, dus een keer keihard onderuit gaan zou dit bedrijf alleen maar goed doen.

    ”G-6″ schreef, "fijn dat Sony heeft gewonnen, was LG nou slim geweest waren ze naar Sony gestpt i.p.v de rechter. Gelukkig had ik een PS3 aangeschaft voor dat dit gezeur begon. Zoals het op het eind van het artikel al wer vermeeld denk ik ook dat de kans bestaat dat LG weer op een of andee manier probeert terug te komen."

    Kijk weer zo`n opmerking die nergens op slaat, als je de achtergrond weet dan weet je dat er al onderhandelingen geweest zijn maar dat Sony weer eens het uiterste eiste dus liepen die onderhandelingen nergens op uit.

    Het enige wat kinderachtig is zijn de opmerkingen van mensen die de achtergrond niet weten van deze patenten zaak (en helaas zitten er daar een hele hoop van tussen die hun huiswerk niet hebben gedaan)

  21.   
    Exiardia's avatar

    Nouja, fijn in ieder geval dat de beste console weer gewoon verkocht kan worden.

  22.   
    The Nostra NL's avatar

    snap zowizo niet .. het is toch juist goed voor lg dat sony hun bleu ray gebruikt of wat?

  23.   
    MaTriX's avatar

    The Nostra NL schreef, "snap zowizo niet .. het is toch juist goed voor lg dat sony hun bleu ray gebruikt of wat?"

    Het gaat in dit geval niet om de complete Blu Ray speler maar om bepaalde technieken waar LG patent of heeft, zelfde als dat Fiat een auto verkoopt met Mercedes technieken zonder daar ooit toestemming voor gevraagd te hebben.

    www.google.nl kan men een hele hoop info erover vinden, is misschien makkelijk voor degene die roepen hoe kinderachtig ze LG wel niet vinden.

  24.   
    RivetingFish's avatar

    mooi zo kinderachtige bedrijven ๐Ÿ™‚

  25.   
    Neolite's avatar

    Even voor de duidelijkheid. Dit soort rechtszaken gebeuren de hele tijd door. Zowel Sony als LG zijn verwikkeld in meerdere patentenrechtszaken. Sony valt LG aan, LG slaat terug. Gevolg, een schikking waar beide partijen zich in kunnen vinden.

  26.   
    Carcass's avatar

    matdriks schreef, "

    ”megasega” schreef, "[quote=”Carcass”].."

    Titel moest zijn: LG verliest rechtzaak tegen Sony ๐Ÿ˜• "

    Titel is goed. LG had een rechtszaak tegen sony gespannen. Die heeft sony gewonnen.
    Liever had ik deze rechtszaak helemaal niet gezien.
    Want ik houd van de sony en LG producten[/quote]

    Dan klopt de titel dus niet volgens mij..

    LG spande hem aan dus moet het zijn:

    Sony wint de rechtzaak die LG tegen sony had aangespannen..

    Maar dat kan ook aan mij liggen :p

  27.   
    Sarge's avatar

    Tjah, hopen dat het een rechtvaardige beslissing was ๐Ÿ™‚

  28.   
    Neolite's avatar

    Mensen, de titel klopt gewoon. Sony heeft “slechts” een kort geding gewonnen die het tegen LG heeft aangespannen. De echte rechtszaak, waar het dus allemaal om draait moet nog beginnen.

  29.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ik vind dat patenten trekkerij maar kinder achtig. en vind dat patent op iets hebben verkort moet worden naar maximaal 5 jaar ipv 20 jaar. het liefst max 2 jaar dan gaat de techniek sneller vooruit denk ik en dat is goed. Het zijn tog 2 volwassen bedrijven? ze hadden het onderling beter moeten regelen, dit is verspilling van tijd en geld รฉn techniek. ๐Ÿ™ . Sony is dan het grootste kind want zij zijn begonnen met die patenten oorlog. Hopelijk komen de rechters er uit, met een eerlijke uitspraak.

  30.   
    GENERAL_DS's avatar

    megasega schreef, "Ik vind dat patenten trekkerij maar kinder achtig. en vind dat patent op iets hebben verkort moet worden naar maximaal 5 jaar ipv 20 jaar. het liefst max 2 jaar dan gaat de techniek sneller vooruit denk ik en dat is goed. Het zijn tog 2 volwassen bedrijven? ze hadden het onderling beter moeten regelen, dit is verspilling van tijd en geld รฉn techniek. ๐Ÿ™ . Sony is dan het grootste kind want zij zijn begonnen met die patenten oorlog. Hopelijk komen de rechters er uit, met een eerlijke uitspraak."

    maar jij vind altijd dat sony het grootste kind is. ๐Ÿ™„

  31.   
    Epic-Max's avatar

    opluchting voor Sony had veel erger kunnen worden

  32.   
    Potasnik's avatar

    Nice, ik hou van ’t merk Sony. =] Hopen dat het staartje niet te groot wordt.

  33.   
    Tadao's avatar

    dus krijgt iedereen ook hun ps3 terug?

  34.   
    ducky50's avatar

    sony heeft nu ook wet extra verdient ๐Ÿ™‚

  35.   
    toqeer's avatar

    hopelijk wint sony deze rechtszaak ๐Ÿ˜†

  36.   
    vgamer's avatar

    Deze slag hebben ze gewonnen maar de oorlog moet nog beginnen…
    Als Sony verliest beseffen ze hopelijk dat ze geen goden zijn en maar alles kunnen oplossen met een rechtszaak.

  37.   
    Sub-Zeuro's avatar

    GENERAL_DS schreef, "

    ”megasega” schreef, "Ik vind dat patenten trekkerij maar kinder achtig. en vind dat patent op iets hebben verkort moet worden naar maximaal 5 jaar ipv 20 jaar. het liefst max 2 jaar dan gaat de techniek sneller vooruit denk ik en dat is goed. Het zijn tog 2 volwassen bedrijven? ze hadden het onderling beter moeten regelen, dit is verspilling van tijd en geld รฉn techniek. ๐Ÿ™ . Sony is dan het grootste kind want zij zijn begonnen met die patenten oorlog. Hopelijk komen de rechters er uit, met een eerlijke uitspraak."

    maar jij vind altijd dat sony het grootste kind is. ๐Ÿ™„ "

    Dat zijn jouwn woorden ik heb soms alleen een hekel aan fanboys. met hun fifa 11 spelletje en Little Big Childrens bijvoorbeeld. ๐Ÿ˜›

  38.   
    Rijstekorrel's avatar

    Mooi dat sony gewonnen heb ๐Ÿ™‚