Gamersnet.nl

Battle: Los Angeles krijgt een game

Op 11 maart zal de Amerikaanse première van de zoveelste ‘Help!-aliens-vallen-aan-dus-trek-ten-strijde’-film Battle: Los Angeles verschijnen. In Nederland zal het nog een anderhalve maand langer duren voordat we deze film kunnen zien, waarin de stad Los Angeles wordt aangevallen door een invasie van buitenaardse wezens. Het is vervolgens de taak van een groep mariniers om de stad te beschermen, wat gebeurt met de nodige spectaculaire effecten.

Voor ons gamers staat er daarnaast ook nog wat op het schema. Nadat vorige maand al wat geruchten de ronde deden over een mogelijke licentie-game van de film, zijn deze geruchten vandaag officeel bevestigd. Ontwikkelaar Saber Interactive, bekend van onder meer TimeShift, werkt aan deze licentie-game, die dezelfde naam als de film draagt, Battle: Los Angeles.

Battle: Los Angeles moet een first-person shooter worden met een singleplayer campagne, waarin je de verschillende gebeurtenissen uit de film volgt. In de game volg je korporaal Lee Imlay en zul je tijdens de vele gevechten verscheidene characters uit de film terugzien. In de game wordt een rijk scala aan wapens aangeboden, met daarnaast te verwoesten omgevingen voor de echte sloper en de tacticus.

Battle: Los Angeles moet ergens volgende maand uitkomen voor Xbox LIVE Arcade, PlayStation Network en op de PC via Steam en nog een aantal digitale distributie-kanalen.