Gamersnet.nl

PlayStation 3 hackers vinden manier om iedere PSN-gebruiker te bannen

Sony is gisteren begonnen met het bannen van mensen met een gehackte PlayStation 3. Deze personen hebben geen toegang meer tot het PSN en kunnen dus onder andere niet online gamen. Hackers hebben een tegenaanval ingezet en een van hen heeft nu een manier gevonden om zichzelf te unbannen en legale PlayStation 3 gebruikers te verbannen.

Door middel van een simpel programma is het nu mogelijk elke gewenste PlayStation 3 te bannen, zolang je de console ID van het apparaat maar weet. Het programma kan al het verkeer dat van en naar de console wordt gestuurd beïnvloeden. Op die manier kan het dus doen alsof een bepaalde PlayStation 3 Custom Firmware gebruikt, terwijl dit in de werkelijkheid helemaal niet het geval is.

Eerlijke gamers krijgen vanaf nu dus direct te lijden onder de piraterij op de PlayStation 3, maar de vraag is hoe Sony dit op gaat lossen. Als hackers na kunnen bootsen dat iedere PlayStation 3 in het bezit is van Custom Firmware, hoe moet Sony dan nog onderscheid maken? Zodra er meer bekend is laten we het je onmiddellijk weten.