Gamersnet.nl

Blizzard dient klacht in tegen StarCraft II hackers

Cheaters, in elke game zitten ze wel. Zo ook in StarCraft II: Wings of Liberty. Ontwikkelaar Blizzard trekt echter hard van leer tegen deze vreselijke wezens en bewees dat twee weken geleden door 5.000 cheaters te bannen.

Blizzard stopt daar echter niet mee, maar bijt zich vast in het onderkruiperige gedeelte van de gamerssamenleving en is, volgens documenten die zijn ingediend bij de rechtbank in Los Angeles, van plan om de hackers die de cheats hebben ontwikkeld hard af te straffen in rechtzaken. Volgens de documenten zouden enkele dagen na de release van StarCraft II, drie programmeurs al hacks en cheats ontwikkeld hebben.

De programmeurs, die zichzelf ‘Permaphrost’, ‘Cranix’ en ‘Linuxawesome’ noemden, ontwikkelden volgens Blizzard hacks en cheats die de game-ervaring aanpasten en in feite vernietigden. De drie programmeurs, twee Canadezen en één Peruaan, zijn onder meer aangeklaagd voor het schenden van copyrights en zullen vermoedelijk ook een hoog schadebedrag op moeten hoesten voor Blizzard, vanwege de winsten die ze met de verkoop van hun hacks hebben gemaakt.

Volgens de documenten zullen de programmeurs daarnaast nog een reisje moeten maken naar de rechtbank, want Blizzard liet zwart op wit zetten dat de hele rechtszaak in de rechtbank van Los Angeles afgehandeld zal worden. Voor iemand die uit Peru komt is dat echter niet even een ommetje maken in de buurt. Maar ja, boontje komt om zijn loontje hè…