Blizzard dient klacht in tegen StarCraft II hackers

Cheaters, in elke game zitten ze wel. Zo ook in StarCraft II: Wings of Liberty. Ontwikkelaar Blizzard trekt echter hard van leer tegen deze vreselijke wezens en bewees dat twee weken geleden door 5.000 cheaters te bannen.

Blizzard stopt daar echter niet mee, maar bijt zich vast in het onderkruiperige gedeelte van de gamerssamenleving en is, volgens documenten die zijn ingediend bij de rechtbank in Los Angeles, van plan om de hackers die de cheats hebben ontwikkeld hard af te straffen in rechtzaken. Volgens de documenten zouden enkele dagen na de release van StarCraft II, drie programmeurs al hacks en cheats ontwikkeld hebben.

De programmeurs, die zichzelf ‘Permaphrost’, ‘Cranix’ en ‘Linuxawesome’ noemden, ontwikkelden volgens Blizzard hacks en cheats die de game-ervaring aanpasten en in feite vernietigden. De drie programmeurs, twee Canadezen en รฉรฉn Peruaan, zijn onder meer aangeklaagd voor het schenden van copyrights en zullen vermoedelijk ook een hoog schadebedrag op moeten hoesten voor Blizzard, vanwege de winsten die ze met de verkoop van hun hacks hebben gemaakt.

Volgens de documenten zullen de programmeurs daarnaast nog een reisje moeten maken naar de rechtbank, want Blizzard liet zwart op wit zetten dat de hele rechtszaak in de rechtbank van Los Angeles afgehandeld zal worden. Voor iemand die uit Peru komt is dat echter niet even een ommetje maken in de buurt. Maar ja, boontje komt om zijn loontje hรจ…

 1.   
  Defensie's avatar

  lol meer heb ik niet te zeggen

 2.   
  MaTriX's avatar

  Zucht dat hele Activision-Blizzard is een enorm zielig bedrijf aan het worden, als het single player cheats zijn dan WHO CARES, en als het online cheaters betreft dan ban je gewoon die figuren.

 3.   
  Alias's avatar

  @Matrix: Ben ik het niet mee eens, ik geef Activision-Blizzard groot gelijk dat ze het probleem een keer bij de bron aan willen pakken. Als het zou gaan om Single-Player cheats zouden ze zich waarschijnlijk ook niet zo druk maken, maar het gaat hier over Multiplayer cheats. (SP cheats/hacks worden ook niet voor geld aangeboden op het internet voor zover ik weet) Het is gewoon een feit dat MP hacks de game gruwelijk verkloten voor de mensen die de game wel serieus kunnen en willen spelen. Mensen die hacken in het Multiplayer gedeelte van een game zijn gewoon te triest voor woorden, zelfde geld voor de makers van de MP hacks (SP cheats heb ik totaal geen problemen mee aangezien je daar niemand mee lastigvalt) Ben blij dat er eindelijk eens een bedrijf is wat er eens wat meer aandacht aan besteed om het MP cheaten tegen te gaan.

 4.   
  Narcist's avatar

  Jammer voor Blizzard dat de uitspraak van deze rechtspraak niks uithaalt. Ook al worden ze schuldig verklaard, gezien ze niet in Amerika wonen hoeven ze zich daar niks van aan te trekken. Heerlijk die Amerikaanse arrogantie.

  P.S. Ik haat MP cheater net zo veel als de next guy. Alleen dit soort acties make me cry ๐Ÿ™

 5.   
  ckerigon's avatar

  ik geef ze gelijk, maar dit gaat mij net een stapje te ver..

 6.   
  Kpyne's avatar

  Ik vind dit heerlijk, nu laten ze zien wat ze met hackers doen ๐Ÿ˜† BOOYAH! ๐Ÿ˜›

 7.   
  jessin9731's avatar

  groot gelijk,
  LEKKER VOOR DIE HACKERS!

 8.   
  desxeon's avatar

  Als het aan mij ligt krijgen ze levenslang (niet dat dat gebeurt), maar ze verkloten het hele game gebeuren en vooral online, andere mensen maken plezier met gamen en hun verkloten het weer door hun hackis / cheats.
  Ik zou zeggen: Pak ze aan Blizzard. ๐Ÿ™‚

 9.   
  MaTriX's avatar

  @Alias ik ben het gedeeltelijk eens met je reactie maar cheaters zijn er nu eenmaal en zullen er nu eenmaal altijd zijn, je sleept deze 3 voor de rechter en dan staan er de week erna weer 4 anderen, het is niet te stoppen dit is nu eenmaal al aan de gang vanaf moment dat er online dingen te downloaden viel.

  Ik geef Blizzard gelijk dat ze de mensen die de MP bannen ik heb voor die mensen geen medelijden maar Activisio-Blizzard is nu eenmaal een arrogant bedrijf tis net zoals Narcist al aangaf de Amerikaanse Arrogantie gaat soms een beetje te ver.

  In dit geval zouden ze naar mij weten de MP cheaters gewoon moeten bannen, van de 5000 die ze bannen zullen er ongetwijfeld 4800 zijn die het spel opnieuw kopen om een nieuwe account aan te maken zodat ze weer kunnen spelen, maar Activision-Blizzard denkt een bedrijf te zijn dat zelf boven de wet staat en kan doen met anderen en zeiken over anderen terwijl ze net zo zijn, naah naar mij mening is Activision een zielig bedrijf geworden.

 10.   
  Fox's avatar

  Het maakt toch helemaal niks uit (wat matrix all zij) want als de hack gemaakt is kan hij ge-update worden door iets slechtere programmeurs.

 11.   
  Neolite's avatar

  Matrix, hoezo zou Blizzard boven de wet staan? Je mag gewoon iemand aanklagen in Amerika en de rechter kijkt vervolgens wel of het wettelijk haalbaar is. Dit is wat Blizzard gedaan heeft en ik zie dus niet in hoe ze hier boven de wet kunnen staan.

 12.   
  i7 Grendel's avatar

  Alias schreef, "(SP cheats/hacks worden ook niet voor geld aangeboden op het internet voor zover ik weet)"

  De nieuwste trainers van Cheathappens worden alleen tegen betaling aangeboden. Maar ze zijn wel ontzettend goed.

 13.   
  carrotbox's avatar

  mooi zo aanpakken een keer die klote hackers en cheaters ๐Ÿ‘ฟ word er egt moe van dat ze online gaming verkrachten ๐Ÿ‘ฟ

 14.   
  ikketjuh's avatar

  Narcist heeft inderdaad wel een punt.
  Die rechtszaak vindt plaats in LA, waarschijnlijk komen die programmeurs niet opdagen. En stel worst-case, ze worden schuldig bevonden. Dan ligt het aan de politiek van Peru en Canada of die boetes worden doorverhaald in hun eigen land. Canada zou dat misschien doen, omdat ze buurlanden zijn, maar het lijkt mij sterk dat peru, in amerika uitgedeelde boetes doorgeeft aan een inwoner van het land…
  Stel ze komen wel opdagen voor de rechtszaak, dan zijn ze op amerikaans grondgebied, en ze worden schuldig bevonden, dan moeten ze de boete meteen ophoesten, of het gevang in.

  Dus jongens, blijf lekker thuis!!

 15.   
  MaTriX's avatar

  Neolite schreef, "Matrix, hoezo zou Blizzard boven de wet staan? Je mag gewoon iemand aanklagen in Amerika en de rechter kijkt vervolgens wel of het wettelijk haalbaar is. Dit is wat Blizzard gedaan heeft en ik zie dus niet in hoe ze hier boven de wet kunnen staan."

  Het is de manier wrop Activision-Blizzard zich na de overname gedraagt ze denken met alles weg te komen ze zijn zo arrogant als wat, en het gaat op de manier hoe ze het doen ze hebben een grote muil over andere bedrijven maar als ze het zelf doen dan mag het wel.

 16.   
  soulzx3's avatar

  MaTriX schreef, "

  ”Neolite” schreef, "Matrix, hoezo zou Blizzard boven de wet staan? Je mag gewoon iemand aanklagen in Amerika en de rechter kijkt vervolgens wel of het wettelijk haalbaar is. Dit is wat Blizzard gedaan heeft en ik zie dus niet in hoe ze hier boven de wet kunnen staan."

  Het is de manier wrop Activision-Blizzard zich na de overname gedraagt ze denken met alles weg te komen ze zijn zo arrogant als wat, en het gaat op de manier hoe ze het doen ze hebben een grote muil over andere bedrijven maar als ze het zelf doen dan mag het wel."

  dit heeft niks met activision te maken, ik vind het net goed wat blizzard doet, blizzard staat er bekend om om fel tegen hackers in te gaan, niks boven de wet, of arrogantie, dit zouden meerdere ontwikkelaars moeten doen.

 17.   
  MaTriX's avatar

  soulzx3″]

  ”MaTriX schreef, "[quote=”Neolite” schreef, ".."

  Het is de manier wrop Activision-Blizzard zich na de overname gedraagt ze denken met alles weg te komen ze zijn zo arrogant als wat, en het gaat op de manier hoe ze het doen ze hebben een grote muil over andere bedrijven maar als ze het zelf doen dan mag het wel."

  dit heeft niks met activision te maken, ik vind het net goed wat blizzard doet, blizzard staat er bekend om om fel tegen hackers in te gaan, niks boven de wet, of arrogantie, dit zouden meerdere ontwikkelaars moeten doen.[/quote]

  Dit heeft wel degelijk met Activision te maken gezien Activision eigenaar is van Blizzard vandaar de naam Activision-Blizzard.

 18.   
  UberProSure's avatar

  Gewoon stoppen met dat kut spel ๐Ÿ˜› meer heb IK niet te zeggen haha ๐Ÿ˜›

 19.   
  PixelShooter's avatar

  Wel, moest ik die Peruaan zijn, of zelfs maar die Canadees, zou ik HELEMAAL NIET ‘even’ een ommetje maken naar Los Angeles! Akkoord, ik ben dan misschien wel in de fout gegaan, maar nog zelf betalen voor zo’n vliegreis… Misschien heb je het niet eens breed, plus komen die kosten erbij die je aan Blizzard moet.

  Ze zijn god niet en iedereen speelt wel eens vals, dat zit gewoon in de menselijke natuur, spijtig genoeg. Gewoon bannen en eisen dat ze al hun tools moeten verwijderen lijkt me genoeg.

 20.   
  Neolite's avatar

  MaTriX schreef, "

  ”soulzx3″ schreef, "[quote=”MaTriX”].."

  dit heeft niks met activision te maken, ik vind het net goed wat blizzard doet, blizzard staat er bekend om om fel tegen hackers in te gaan, niks boven de wet, of arrogantie, dit zouden meerdere ontwikkelaars moeten doen."

  Dit heeft wel degelijk met Activision te maken gezien Activision eigenaar is van Blizzard vandaar de naam Activision-Blizzard.
  [/quote]

  Nee, Activision is gefuseerd met Vivendi Games. Vandaar de naam Activision-Blizzard. Dus niet overgenomen maar gefuseerd. ๐Ÿ˜‰

 21.   
  soulzx3's avatar

  UberProSure schreef, "Gewoon stoppen met dat kut spel ๐Ÿ˜› meer heb IK niet te zeggen haha :P"

  waardeloze statement, er zijn toch miljoenen exemplaren verkocht dus dat ontkracht jouw loze opmerking

 22.   
  painkillers's avatar

  als elk bedriijf dat nu es zou doen met hackers er schiten geen spelers meer over ๐Ÿ˜€
  nintendo zou dat es moeten doen met degene die r4 kaarten aanbieden

 23.   
  Thundergamer's avatar

  Die Vietnamese gast moet een dure advocaat huren en lekker de duurste eerste klas vlucht nemen naar Amerika, zorgen dat hij wint en dan alle kosten om Blizzard zetten ๐Ÿ˜† Niet omdat Blizzard slecht is maar omdat het leuk is om hun arrogantie van kom maar hier vanuit Vietnam te verkloten. Het maakt eigenlijk toch niet uit, hackers zullen altijd de uitgevers verslaan.

 24.   
  DeAdSeYe's avatar

  Dit is hun product, heeft iemand al eens de voorwaarden gelezen? Wat je ook koopt, het blijft onder de naam van het bedrijf en dat is vrijwel met alles zo. Zei hebben de rechten en niet de hackers, jij mag het spel spelen maar niks aanpassen of voor verkeerde doeleindes gebruiken. Dit accepteer je voor de installatie, dus helaas voor de hackers. ๐Ÿ™„

  Lees altijd de voorwaarden, ook al is het iets klein. Voor de zelfde geld zit je ergens aan verbonden, als voorbeeld. Veel mensen lezen niet de voorwaarden, en als erin staat tot de servers in 2011 van steam offline gaan en geen teruggave krijgt voor de aangeschafte games, dan is het helaas als jij dat accepteert. ๐Ÿ™„ Daarom lezen die voorwaarden. ๐Ÿ˜‰ Dit is maar een voorbeeld van steam, maar in dit geval is dit een geval met hackers, en voor zover ik het weet staat dat ook in de voorwaarden, tot je niet het spel mag aanpassen.

 25.   
  Red99's avatar

  ze passen het spel ook niet aan maar injecteren een hack ๐Ÿ˜›
  maar dan nog, pak je ze maar lekker aan.
  alleen is dit een loze kreet want ze zitten in canada en peru.

 26.   
  soulzx3's avatar

  ”Red99″ schreef, "ze passen het spel ook niet aan maar injecteren een hack ๐Ÿ˜›
  maar dan nog, pak je ze maar lekker aan.
  alleen is dit een loze kreet want ze zitten in canada en peru."

  ehm een hack die past het spel aan je injecteert m wel maar dan als je dat gedaan hebt past hij het spel aan zodat jij makkelijker kunt winnen