Gamersnet.nl

Microsoft laat nieuwe Xbox 360-controller met verbeterde D-pad zien

Vanmorgen plaatste we al een bericht over het gerucht dat Microsoft met een nieuwe controller voor de Xbox 360 bezig is. Dit gerucht blijkt waar te zijn, want Major Nelson, medewerker en bekend personage bij Microsoft, heeft de look en features van de nieuwe controller onthuld.

De belangrijkste verandering is het nieuwe D-pad dat op de controller aanwezig is. Het nieuwe D-pad kan in twee verschillen standen worden gebruikt, namelijk als schijfje, zoals ook op de huidige controller, en in een plusvorm. Door het D-pad te draaien kunnen de standen worden afgewisseld. Daarnaast heeft de controller ook een nieuwe mat grijze look en hebben de LT- en LR-knoppen een nieuwe iets ingedeukte vorm.

De controller wordt alleen samen met een Play & Charge Kit verkocht en is in Amerika vanaf 9 november voor $64.99 verkrijgbaar. Wij Europeanen moet nog iets langer wachten, want Microsoft is van plan om de nieuwe controller hier vanaf februari te gaan verkopen. Bekijk hieronder in ieder geval de plaatjes en de video, waarin de controller goed te zien is.

[SCREENSHOTS]