Gamersnet.nl

FIFA 11 verschijnt 30 september; Creation Centre en Custom Audio onthuld

EA heeft een uurtje geleden gemeld dat FIFA 11 op 28 september in de Verenigde Staten gereleased zal worden en op 1 oktober in Europa en Azië. De Nederlandse release is echter op 30 september, aangezien EA in Nederland haar games vaak op een donderdag uitbrengt.

Samen met de onthulling van de releasedatum kondigde EA ook een nieuwe functie aan, de zogenaamde ‘Creation Centre’. Deze functie stelt fans in staat spelers en teams te creëren doormiddel van een webapplicatie op de officiële site van de game.

Spelers kunnen in dit Creation Centre de gepaste verschijning krijgen, accessoires en verscheidene attributen. De tenue’s van teams kunnen worden gefabriceerd met daarnaast ook thuis stadia. Deze teams kunnen worden gedeeld met vrienden en online kan je ze downloaden van anderen en daarmee vervolgens spelen in toernooien en kick-off matches.

EA had het ook over ‘Custom Audio’, wat spelers in staat zou stellen liederen voor elk team en elke league samen te stellen. De strijdliederen kan je vervolgens laten afspelen tijdens het begin van een wedstrijd, na goals en tussen de twee helften in. Creation Centre zal tegelijkertijd met de releasedatum beschikbaar komen, van Custom Audio is dit nog niet zeker. Hieronder zijn enkele screenshots van het Creation Centre nog te bekijken.

[SCREENSHOTS]