FIFA 11 verschijnt 30 september; Creation Centre en Custom Audio onthuld

EA heeft een uurtje geleden gemeld dat FIFA 11 op 28 september in de Verenigde Staten gereleased zal worden en op 1 oktober in Europa en Azië. De Nederlandse release is echter op 30 september, aangezien EA in Nederland haar games vaak op een donderdag uitbrengt.

Samen met de onthulling van de releasedatum kondigde EA ook een nieuwe functie aan, de zogenaamde ‘Creation Centre’. Deze functie stelt fans in staat spelers en teams te creëren doormiddel van een webapplicatie op de officiële site van de game.

Spelers kunnen in dit Creation Centre de gepaste verschijning krijgen, accessoires en verscheidene attributen. De tenue’s van teams kunnen worden gefabriceerd met daarnaast ook thuis stadia. Deze teams kunnen worden gedeeld met vrienden en online kan je ze downloaden van anderen en daarmee vervolgens spelen in toernooien en kick-off matches.

EA had het ook over ‘Custom Audio’, wat spelers in staat zou stellen liederen voor elk team en elke league samen te stellen. De strijdliederen kan je vervolgens laten afspelen tijdens het begin van een wedstrijd, na goals en tussen de twee helften in. Creation Centre zal tegelijkertijd met de releasedatum beschikbaar komen, van Custom Audio is dit nog niet zeker. Hieronder zijn enkele screenshots van het Creation Centre nog te bekijken.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Fox's avatar

    lol die mensen zijn wel dik XD

  2.   
    toeter83's avatar

    doe liever wat aan de ai van je eigen spelers zodat je daar ook wat aan hebt

  3.   
    Deadstriker's avatar

    Mooi dom dat EA de release van Fifa in USA eerder doet dan Europa/Azie, in de USA is voetbal toch niet zo populair. Ze kunnen het beter andersom doen. 🙄

  4.   
    ChielB's avatar

    In de VS verschijnen games vrijwel altijd op een dinsdag, 28 september in dit geval dus. In Nederland is het vaak een donderdag of vrijdag, dus het is nog altijd binnen dezelfde week.

    Overigens brengt EA vaak games op een donderdag uit, waardoor de Nederlandse release op 30 september komt te staan. Bij deze aangepast.

  5.   
    ChielB's avatar

    Overigens wacht ik nog op custom audio voor de commentaren. Heb altijd al die standaardzinnen van Evert en Youri zelf willen inspreken. 😛

  6.   
    Koen's avatar

    Zou Evert nog wel het commentaar verzorgen? Hij is met pensioen. En gelukkig eindelijk weer de mogelijkheid om je eigen team te creëren. Een stap dichterbij het almachtige Fifa 99. 🙂

  7.   
    divatosx's avatar

    ben bang dat het spel tegenvalt marja we zien wel 8)

  8.   
    GamerUnknown's avatar

    Als ik die screenshots zie. ziet het er vbest ingewikkeld uit

  9.   
    makiejh's avatar

    @ChielB

    dan heb ik nog een typ voor je voor het commentaar: zet hem op Engels, das 10x mooier dan de Nederlandse vind ikzelf 😉

  10.   
    makiejh's avatar

    ik vind die screenshots niet echt de uitsraling van een FIFA-game hebben, ligt misschien aan mij, maar ik hoop dat alleen die zogenaamde ‘Creation Centre’ er zo uitziet.

  11.   
    Marijn-8-Gerrard's avatar

    ChielB schreef, "Overigens wacht ik nog op custom audio voor de commentaren. Heb altijd al die standaardzinnen van Evert en Youri zelf willen inspreken. 😛 "

    of de geweldige vreugde uitbarstingen van Jack van Gelder, dat zou pas vet zijn 😆

  12.   
    Th3 Click3r's avatar

    GamerUnknown schreef, "Als ik die screenshots zie. ziet het er vbest ingewikkeld uit"

    Sorry hoor maar dan kom je echt uit een ei 😆

    Zoals er al gezegd word je kan een heleboel instellen naar eigen wens dus zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn?:D

  13.   
    Th3 Click3r's avatar

    Marijn-8-Gerrard schreef, "

    ”ChielB” schreef, "Overigens wacht ik nog op custom audio voor de commentaren. Heb altijd al die standaardzinnen van Evert en Youri zelf willen inspreken. 😛 "

    of de geweldige vreugde uitbarstingen van Jack van Gelder, dat zou pas vet zijn 😆 "

    Haha idd 😆

  14.   
    Wanted3131990's avatar

    @toeter 83. Zo mee eens. Die AI van 10 zuigt vaak aan alle kanten… Gelukkig bij World Cup al aardig opgepoetst.

    Toch vind ik het vers dat ze zoiets er in stoppen. Fifa wordt alleen maar uitgebreider zo. Kijk er weer naar uit. Manchester City aan de top!!!