Gamersnet.nl

Epic Mickey zou ooit naar de Xbox 360 en PS3 kunnen komen

Epic Mickey is een platform-RPG voor de Nintendo Wii. In deze game ga je met de bekende stripheld Mickey naar Cartoon Wasteland, een wereld voor alle afgedankte stripfiguren. Gewapend met een verfpenseel moet Mickey orde op zaken stellen in Cartoon Wasteland, waarbij je kunt kiezen of je dit op een goede of kwade manier doet. Daarbij zal Mickey’s uiterlijk veranderen, afhankelijk van de morele keuzes die je maakt tijdens het spelen, zoals we dat kennen uit games als inFamous. Maak je Mickey geliefd als Held of juist gevreesd als Schrapper? Dankzij de invloed van ontwikkelgoeroe Warren Spector kunnen we in elk geval rekenen op veel bijzondere momenten, unieke stukjes gameplay en echte eerbetonen aan de klassieke, oude cartoons.

Het lijkt er echter op dat deze titel misschien niet zo Wii-exclusive is als we vooralsnog dachten. Volgens Graham Hopper van uitgever Disney sluit Epic Mickey perfect aan op de intuïtieve besturing van de Wii. Met het oog op de aankomende bewegingsbesturing van Microsoft en Sony, Natal en Arc, sloot Hopper niet uit dat men in de toekomst de game naar andere platformen brengt:

Voorlopig is Epic Mickey dus nog altijd exclusief voor de Wii in ontwikkeling, maar wie weet wat de latere toekomst nog zal brengen…