Gamersnet.nl

Iwata geeft verklaring voor stagnerende verkoopcijfers Wii

Nintendo’s president Satura Iwata heeft in een interview enkele redenen gegeven waarom de Wii de laatste maanden niet zo goed meer verkoopt. De voor de hand liggende reden is uiteraard het aanbod aan software dat men de consument aanbiedt. De eerste maanden na de release zijn er enkele vernieuwende titels verschenen, waardoor uiteraard de verkoopcijfers de hoogte in zijn geschoten. Nintendo heeft er echter in gefaald het niveau van de games hoog te houden, waardoor mensen de console simpelweg gewoon niet meer aankopen.


Volgens Iwata is het zeer moeilijk om uit de put te geraken eens je er in zit, want mensen zijn niet enthousiast meer en ontwikkelaars mijden de console liever. Het is een beetje een vicieuze cirkel waar Nintendo in terecht is geraakt. Momenteel krijgen ze in Japan de ene na de andere prijsdaling rond de oren geslingerd terwijl de verkoopcijfers gewoon stagneren. Ze hebben het verlies toch nog weten te drukken dankzij de release van Wii Fit Plus, een game waardoor de verkoop van de console even verdrievoudigde. Het is nog maar de vraag of Nintendo’s Wii dit te boven zal komen. In de VS werd er vorige maand een prijsdaling van drieëndertig euro vastgesteld, terwijl dit in Japan op een daling van een slordige zevenendertig euro neer kwam.

Iwata oppert verder in het interview dat er serieuze inspanningen geleverd zullen worden om de gamer te geven waar hij recht op heeft: een kwalitatief en vooral vernieuwend aanbod aan games.