Iwata geeft verklaring voor stagnerende verkoopcijfers Wii

Nintendo’s president Satura Iwata heeft in een interview enkele redenen gegeven waarom de Wii de laatste maanden niet zo goed meer verkoopt. De voor de hand liggende reden is uiteraard het aanbod aan software dat men de consument aanbiedt. De eerste maanden na de release zijn er enkele vernieuwende titels verschenen, waardoor uiteraard de verkoopcijfers de hoogte in zijn geschoten. Nintendo heeft er echter in gefaald het niveau van de games hoog te houden, waardoor mensen de console simpelweg gewoon niet meer aankopen.


Volgens Iwata is het zeer moeilijk om uit de put te geraken eens je er in zit, want mensen zijn niet enthousiast meer en ontwikkelaars mijden de console liever. Het is een beetje een vicieuze cirkel waar Nintendo in terecht is geraakt. Momenteel krijgen ze in Japan de ene na de andere prijsdaling rond de oren geslingerd terwijl de verkoopcijfers gewoon stagneren. Ze hebben het verlies toch nog weten te drukken dankzij de release van Wii Fit Plus, een game waardoor de verkoop van de console even verdrievoudigde. Het is nog maar de vraag of Nintendo’s Wii dit te boven zal komen. In de VS werd er vorige maand een prijsdaling van drieëndertig euro vastgesteld, terwijl dit in Japan op een daling van een slordige zevenendertig euro neer kwam.

Iwata oppert verder in het interview dat er serieuze inspanningen geleverd zullen worden om de gamer te geven waar hij recht op heeft: een kwalitatief en vooral vernieuwend aanbod aan games.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Nou ik hoop dat ie z’n belofte kan nakomen :S
    Want mijn wii doet de laatste paar maanden echt niks meer..

  2.   
    MightyMouse's avatar

    Kids zijn gek op de Wii..maar dan eigenlijk alleen maar Mariokart..de rest van de spellen liggen stof te happen

  3.   
    StR1Ng's avatar

    Nuja ik heb zelf ook een Wii en daar komt inderdaad naar mijn zin en smaak zeer weinig goeds uit voort.

  4.   
    StuntelX's avatar

    Als ze nou een nieuwe Zelda zouden uit brengen… dan zouden de verkoopcijfers ook wel weer omhoog gaan lijkt me , of niet?

  5.   
    StR1Ng's avatar

    Je kan je natuurlijk afvragen in hoeverre de markt voor Nintendo hardware al niet verzadigd is.. Ik denk dat er al heel wat mensen een Wii in huis hebben..

  6.   
    Mattmerize's avatar

    Ik speel nog regelmatig op mijn Wii. Toegegeven, dat zijn meestal ‘oude games’ zoals Metroid Prime, Legend of Zelda, Super Mario Galaxy, Okami en nog een aantal Virtual Console-games. De laatste tijd is het een beetje schaars qua software, dat valt door niemand echt te ontkennen. Hopelijk gaat New Super Mario Bros. Wii deze periode doorbreken.

  7.   
    bobvandijckc's avatar

    Het word dadelijk sinterklaas en kerstmis dan komen er allemaal super goede spellen uit 😀

  8.   
    Yostie Montana's avatar

    StR1Ng schreef, "Je kan je natuurlijk afvragen in hoeverre de markt voor Nintendo hardware al niet verzadigd is.. Ik denk dat er al heel wat mensen een Wii in huis hebben.. "

    Dat maakt niet uit. Nintendo verdient het meeste met de verkoop van games, dus als ze een paar goede titels uit gaan brengen, dan wordt de wii weer ‘in’ 😛

  9.   
    b00m666's avatar

    wii 2 komt eraan:)

  10.   
    b00m666's avatar

    MightyMouse schreef, "Kids zijn gek op de Wii..maar dan eigenlijk alleen maar Mariokart..de rest van de spellen liggen stof te happen"

    ik haat de wii en ben 13:D

    maar zoals ik al zei ze maken wii2

  11.   
    LouisvanGaal's avatar

    wii2 oke.. wat heb je der aan er zijn genoeg platformen:p ik haat de wii ook boom.

  12.   
    ckerigon's avatar

    Uhh kdenk dat jullie weten dat over de Wii 2 niks officieels is gezegt het waren slechts geruchten he 😉
    En het is al een tijdje aangekondigt dat Nintendo al een team heeft die al bezig is met de nieuwe zelda.

  13.   
    GameAC's avatar

    Hij ziet in ieder gevl dat er geen goede games uitkomen.

  14.   
    Sarge's avatar

    Pff, ik zou het niet erg vinden als de Wii ermee stopt..

  15.   
    WoKingNL's avatar

    Bijna iedereen die een wii wilde heeft er een en ze vinden het gek dat de verkoop inzakt… plus dat er geen ene reet aan goeie games op de wii uitkomen komt er ook nog eens bij 🙄

  16.   
    StR1Ng's avatar

    Yostie Montana schreef, "

    ”StR1Ng” schreef, "Je kan je natuurlijk afvragen in hoeverre de markt voor Nintendo hardware al niet verzadigd is.. Ik denk dat er al heel wat mensen een Wii in huis hebben.. "

    Dat maakt niet uit. Nintendo verdient het meeste met de verkoop van games, dus als ze een paar goede titels uit gaan brengen, dan wordt de wii weer ‘in’ 😛 "

    Hoezo dat maakt niet uit.. Nintendo heeft nu met zijn Wii een heel brede doelgroep, 7 tot 77 bij wijze van spreken. Maar alle mensen die een Wii willen zullen intussen al wel één in huis hebben volgens mij. Dus is het ook logisch dat de verkoop in hardware een pak daalt.. Dus als er nu goede titels uitkomen gaan er huis niet ineens een pak meer consoles verkocht worden.

    Deze post gaat over de hardware, de console op zich dus. Gebrekkige software is enkel maar een oorzaak hiervan.

  17.   
    Disnoxxio's avatar

    idd.. alleen maario doet he goed op de wii enz.. door de kinderen maar je kunt er niet echt heel erg goed op gamen.. het was toen een console voor de huishoudens met kleine kinderen vooral dus.