Gamersnet.nl

Pitchford: Valve kan een gevaar zijn voor de industrie

De algemeen directeur van Gearbox Software, Randy Pitchford, heeft zich in een interview zeer kritisch uitgelaten over Valve’s digitale distributiesysteem Steam. Volgens hem is het systeem omgeven door belangenverstrengeling en bovendien zou Valve te veel profiteren van de ontwikkelaars.

Volgens Pitchford zou Steam een eigen bedrijf moeten zijn dat neutraal tegenover alle ontwikkelaars. Met name kleine ontwikkelaars zouden uitgebuit worden door Valve. Pitchford:

Volgens Pitchford is de oplossing van deze problematiek dat er keuze moet zijn. Zodoende zal digitale distributie verbeterd worden en dat is uiteindelijk weer gunstig voor de industrie. Pitchford:

Steam heeft na de lancering veel kritiek gekregen, maar heeft de laatste jaren toch aan populariteit weten te winnen. Vooral kleine ontwikkelaars zien in Steam, ondanks Pitchfords observeringen, een goede manier om geld te verdienen met lage distributiekosten. Pitchford is echter niet overtuigd van de vermeende vrijheid die ontwikkelaars geboden wordt en vraagt zich hardop af: