Gamersnet.nl

Mogelijk geen God of War III in Australië

Het einde van het gezever over gewelddadige games is nog lang niet in zicht. Ontwikkelaars die aan God of War III werken, een PlayStation 3 exclusive, vrezen namelijk dat Kratos niet naar Australië zal reizen. Dit komt door het grafische geweld in de game en het land van de kangoeroes kent strenge regels voor gewelddadige media.

De hoogste rating in Australië is 15+ en als een spel daar niet aan voldoet, zal deze ook niet uitgebracht worden. Dit tot grote vrees van developers, maar ook zeker van consumenten.

Art director voor God of War III, Sean Cunningham, meldt dat het ontwikkelteam bezorgd is over het feit dat ‘hun’ game een ban zou kunnen krijgen in Australië. Binnen het team wordt overleg gepleegd om te kijken waar God of War III te ver gaat en wat ze mogelijk kan aanpassen om de game daar toch uit te kunnen brengen.


God of War III is het nieuwste avontuur van Kratos en tevens het eerste deel uit de serie dat de stap zet naar ‘next-gen’. In dit derde deel gaat Kratos opnieuw op zoek naar de mensen die hem verraden hebben. De Blades of Chaos zijn uiteraard weer van de partij, waarmee je binnen no time de wreedste combo’s uit de kast trekt. Het moge geen verrassing heten dat het upgradesysteem wederom aanwezig is. De nodige magische krachten, wapens, combo’s; allemaal zijn ze weer te upgraden. Daarbij krijgt Kratos ook nieuwe wapens, zoals twee ijzeren leeuwenkoppen die dienst doen als bokshandschoenen. En verwacht natuurlijk veel gore, bloed, uiteengescheurde vijanden, Griekse mythologie en vooral: actie!

Lees voor meer informatie over God of War III onze Fast Forward!

God of War III verschijnt exclusief voor de PlayStation 3 en zal maart 2010 in de winkels liggen.