Gamersnet.nl

Tim Sweeney: Realistische graphics binnen 10 tot 15 jaar

Epic Games oprichter Tim Sweeney heeft in een interview gezegd dat hij verwacht dat graphics van games binnen tien tot vijftien jaar niet meer van echt te onderscheiden zijn. Sweeney werd gevraagd hoe hij dacht over filmachtig fotorealisme in games, waarop hij antwoordde:

De Wet van Moore is opgesteld in 1965 door mede-oprichter van Intel Gordon E. Moorde en stelt dat de hoeveelheid transistoren in een CPU exponentieel toeneemt. Sinds de uitvinding van de CPU in 1958 is het aantal transistoren grofweg elke twee jaar verdubbeld. Dat houdt uiteraard ook een toename van de rekenkracht in.

Hoewel Sweeney dus optimistisch is over de grahpics, is er een ander obstakel dat volgens hem veel moeilijker op te lossen zal zijn. Dat obstakel is A.I., de software die ervoor zorgt dat NPC’s doen wat ze doen en hoe ze dat doen. Sweeney:

De Epic-veteraan legde uit dat de sleutel tot menselijk gedrag de code van de hersenen is, maar er bestaan geen algoritmen die de hersenen simuleren en we weten niet hoe dat moet, aldus Sweeney. Daaraan voegde hij toe: