Gamersnet.nl

Fallout MMORPG in gevaar

Interplay, de studio achter de eerste twee Fallout games en de ontwikkelaar van de aangekondigde Fallout Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG), dreigt de licentie voor laatstgenoemde game te verliezen. Project V13, wat de werktitel is voor de Fallout MMORPG, heeft nu een onzekere toekomst.

De rechten van Fallout liggen bij de makers van Fallout 3, Bethesda. De reden van het conflict is een deadline, waarvoor Interplay moest beginnen met de ontwikkeling van Project V13. Deze deadline was op 4 april jongstleden. Op deze datum was Interplay nog niet bezig met de Fallout MMORPG en nu dreigt Bethesda de stekker uit het project te trekken.

Op dit moment is dat nog niet gebeurd, maar mocht het zover komen is het niet ondenkbaar dat Project V13 verhuisd zal worden naar een andere studio. Het moederbedrijf van Bethesda, ZeniMax Media, heeft in augustus 2007 een studio opgericht speciaal voor de productie van MMORPG’s. Er gaan geruchten dat deze nieuwe studio bezig zou zijn met een MMORPG-versie van The Elder Scrolls. Wellicht kan deze nieuwe studio binnenkort beginnen met Project V13. Dit is natuurlijk speculatie, maar het zou wel betekenen dat zij als zusterbedrijven goed kunnen samenwerken met de makers van Fallout 3, Bethesda.