Gamersnet.nl

Six Days in Fallujah verschijnt mogelijk niet in Europa

Konami kondigde vorige week Six Days in Fallujah aan, een game omtrent een van de belangrijkste operaties uit de Irakoorlog. De game lag al snel onder vuur en inmiddels lijkt het er zelfs op dat het spel misschien niet eens in Europa zal verschijnen.

Tijdens de Konami Gamer’s Day hebben vertegenwoordigers de mensen van het Duitse GamePro laten weten dat ze willen afwachten hoe ontwikkelaar Atomic Games de brute strijd laat zien in de game, voordat men beslist of het spel ook in Europa wordt uitgebracht. Volgens berichten in onze eigen Telegraaf is het zelfs nog onduidelijk hoe heftig het geweld in de game zal worden.


Herleef de Irakoorlog in Six Days in Fallujah, een third-person shooter ontwikkeld door Atomic Games, onder andere bekend om hun Close Combat-serie. Six Days in Fallujah is de eerste game die zich focust op “Operation Iraqi Freedom”, voornamelijk de tweede slag om Fallujah. Het is de bedoeling van Atomic Games een zo realistisch als mogelijk beeld te geven van de oorlog. Six Days in Fallujah bevat omgevingen die compleet verwoestbaar zijn, iets dat mogelijk wordt gemaakt door de zelfgemaakte engine waar de game op draait. Hierdoor is het spel een stuk realistischer.

Na het mislukken van de eerste slag is nu het doel opstandige delen van de stad te veroveren of te vermoorden, die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van een Blackwater-beveiligingsteam. De speler krijgt de leiding over een team soldaten die de taak hebben gekregen om dit voor elkaar te krijgen.

Six Days in Fallujah verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een releasedatum is nog niet bekend, wel weten we al dat de game pas in 2010 zal verschijnen.