Gamersnet.nl

Eerste details Pro Evolution Soccer 2010 opgedoken

Met de aankondiging van Pro Evolution Soccer (PES) 2010 belooft Konami de gameplay groots uit te breiden. Ze wil daarmee de meest realistische voetbalsimulatie ooit maken. Veranderingen gaan echter verder dan de gameplay. Ook betere graphics, animaties en bewegingen zullen grote veranderingen brengen in PES 2010. Producer Naoya Hatsumi sprak over de kritiek op het vorige deel:

Naast de gebruikelijke verbeteringen wat betreft gameplay en graphics, heeft Konami een volledig team toegewezen aan het online-aspect van de game. Zij zijn onder andere bezig met downloadable content. Ook zijn scheidsrechters en keepers aangepakt. Keepers zullen geloofwaardiger meevoetballen en de A.I. van de scheidsrechters is opgeschroefd.


Gamers die graag aan de slag gaan met formaties en spelers kunnen straks uitgebreide aanpassingen doorvoeren, aangezien Konami zich meer zal richten op individuele spelers en hun sterke en zwakke punten. Een nieuw penaltysysteem maakt het nemen van een strafschop preciezer en realistischer.

Als laatste heeft Konami beloofd een grote verandering aan te brengen in de Master League. Zij willen echter nog niet zeggen wat de verandering zal zijn. FC Barcelona-speler Lionel Messi zal op de hoes verschijnen.

Pro Evolution Soccer 2010 zal in de herfst uitkomen op de PlayStation 3, Xbox 360, PC, PSP en de PlayStation 2. Over een Wii-versie is niets gemeld.