Eerste details Pro Evolution Soccer 2010 opgedoken

Met de aankondiging van Pro Evolution Soccer (PES) 2010 belooft Konami de gameplay groots uit te breiden. Ze wil daarmee de meest realistische voetbalsimulatie ooit maken. Veranderingen gaan echter verder dan de gameplay. Ook betere graphics, animaties en bewegingen zullen grote veranderingen brengen in PES 2010. Producer Naoya Hatsumi sprak over de kritiek op het vorige deel:

    โ€œWe have been monitoring feedback and comments on the progression of the PES series for some time now, and PES 2010 will see us implementing a great deal of the ideas players have been requesting. We aim to make PES 2010 a more user-friendly, immediate experience that places the emphasis on getting straight into the gameplay for which the series is famed. PES 2010 will look better, will play better, and will recreate real football as closely as the current hardware will allow.โ€

Naast de gebruikelijke verbeteringen wat betreft gameplay en graphics, heeft Konami een volledig team toegewezen aan het online-aspect van de game. Zij zijn onder andere bezig met downloadable content. Ook zijn scheidsrechters en keepers aangepakt. Keepers zullen geloofwaardiger meevoetballen en de A.I. van de scheidsrechters is opgeschroefd.


Gamers die graag aan de slag gaan met formaties en spelers kunnen straks uitgebreide aanpassingen doorvoeren, aangezien Konami zich meer zal richten op individuele spelers en hun sterke en zwakke punten. Een nieuw penaltysysteem maakt het nemen van een strafschop preciezer en realistischer.

Als laatste heeft Konami beloofd een grote verandering aan te brengen in de Master League. Zij willen echter nog niet zeggen wat de verandering zal zijn. FC Barcelona-speler Lionel Messi zal op de hoes verschijnen.

Pro Evolution Soccer 2010 zal in de herfst uitkomen op de PlayStation 3, Xbox 360, PC, PSP en de PlayStation 2. Over een Wii-versie is niets gemeld.

  1.   
    lazylen's avatar

    Volgens het bedrijf zal deze PES de meeste nieuwe features bevatten die een PES-game ooit heeft gehad

    Uh Dit horen we al sinds PES3 en sindsdien is de game zwaar achteruit gegaan qua gameplay, gevoel en verslavingsgehalte. Seabass doet al jaren uitspraken dat ze ‘ECHT’ next gen gaan, maar in plaats van vooruit gaan ze achteruit. Konami moet hun conclusies trekken en inzien dat PES een fout heeft gemaakt met de arcady feeling die het heeft gekregen. Breng de studio naar Europa waar voetbal als sport nummer geldt en niet in Japan door anime figuren het spel te laten maken. En voordat ik bestempeld wordt als FIFA fanboy, ik heb alle PESsen in mijn kast staan van ISS tot PES 2009. Dus ik weet waar ik over praat

    I smell BULLSH*T Konami!!

  2.   
    Chikin's avatar

    Zozo dat zijn wel veel platformen

    Pro Evolution Soccer 2010 zal in de herfst uitkomen op de PlayStation 3, Xbox 360, PC, PSP en de PlayStation 2. Over een Wii-versie is niets gemeld.

    Maar geen DS haha Wii komt denk ik wel… ๐Ÿ™„

  3.   
    Verbeemen's avatar

    kvind het atijd grappig, lijkt wel op de modewereld ๐Ÿ™‚ PES09 is eigelijk nog niet lang uit en zijn al daar met de volgende ๐Ÿ™‚ eigelijk kunne ze beter om de 2 jaar een spel maken, maar dan een topgame ipv elkens keer kleine verbeteringen

  4.   
    Carlzz's avatar

    het is net 2009!!

  5.   
    mastertje's avatar

    ja maar je moet kijken naar het voetbalseizoen wat dus al weer binnenkort afgelopen is.
    en het nieuwe seizoen (2009-2010) begint weer dacht ik in Juli ? dus het klopt aardig dat ze er nu alweer mee bezig zijn

  6.   
    Mrn.'s avatar

    Ik hoop echt dat ze die keepers aanpakken! Want die zijn gewoon echt dramatisch in het spel!

  7.   
    Lode's avatar

    Wow 2010. Dat leek zo ver af.. OMG ben oud aan het worden ๐Ÿ˜›

  8.   
    M3ntosNL's avatar

    ik denk toch dat Fifa toch een manier vind om dit alles te overtreffen ๐Ÿ™„

  9.   
    Oldsk00ll's avatar

    Hopelijk verbeteren ze ook de Be a Legend feature die was wel super sick maar kan beter.