Gamersnet.nl

Directeur PC Gaming Alliance voorspelt een toekomst zonder consoles

De oorlog tussen de consoles woedt al sinds het begin der tijden. Het begon allemaal met de strijd tussen Nintendo en SEGA , maar inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het gevecht tussen Microsoft, Sony en Nintendo. Er zal altijd een strijd woeden tussen consoles onderling…of toch niet? Randy Stude, president van de PC Gaming Alliance, voorspelt dat de makers van de consoles terug zullen vallen op de PC als de all-in-one console.


Randy Stude zegt ook dat de successen van de PlayStation 2 en de Nintendo Wii bewijzen dat veel gamers meer waarde hecten aan goede gameplay dan aan goede graphics. Het idee van een allesomvattende console is uiteraard niet geheel nieuw. Zo heeft Alex St.John van WildTangent eerder al voorspeld dat 2010 het einde van de consoles in zicht is, en Denis Dyack van Sillicon Knights heeft aangegeven behoefte te hebben aan een multi-platform console.

Het is nog lang geen 2010, dus in 2009 kan er nog genoeg gediscussieerd worden over welke console nu beter is voordat er in 2010 mogelijk over zal worden gegaan naar een universele console.