Directeur PC Gaming Alliance voorspelt een toekomst zonder consoles

De oorlog tussen de consoles woedt al sinds het begin der tijden. Het begon allemaal met de strijd tussen Nintendo en SEGA , maar inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het gevecht tussen Microsoft, Sony en Nintendo. Er zal altijd een strijd woeden tussen consoles onderling…of toch niet? Randy Stude, president van de PC Gaming Alliance, voorspelt dat de makers van de consoles terug zullen vallen op de PC als de all-in-one console.

  “Can’t [Sony] create a stable enough environment to specify that if Dell’s going to sell that notebook and say that it’s PlayStation 4 [compatible] that it must have certain ingredients and it must meet certain criteria? Absolutely they could that.

  Are they going to do it? I don’t know. I predict that they will. I predict that all of the console makers over time will recognize that it’s too expensive to develop the proprietary solution and recognize the value of collapsing back on the PC as a ubiquitous platform.

  The reason why Microsoft came out with an Xbox could be debated, but largely it was because they couldn’t set up a sandbox that was consistent enough on the PC to be able to deliver that experience to compete against Sony, who was their reason for getting into that market.

  Does that [problem] still exist? I don’t think so. I think the performance capabilities probably outstrip the demand that consumers have right now for graphics […] At the end of the day it comes down to the game play experience, not how pretty it looks. “


Randy Stude zegt ook dat de successen van de PlayStation 2 en de Nintendo Wii bewijzen dat veel gamers meer waarde hecten aan goede gameplay dan aan goede graphics. Het idee van een allesomvattende console is uiteraard niet geheel nieuw. Zo heeft Alex St.John van WildTangent eerder al voorspeld dat 2010 het einde van de consoles in zicht is, en Denis Dyack van Sillicon Knights heeft aangegeven behoefte te hebben aan een multi-platform console.

Het is nog lang geen 2010, dus in 2009 kan er nog genoeg gediscussieerd worden over welke console nu beter is voordat er in 2010 mogelijk over zal worden gegaan naar een universele console.

 1.   
  Mmore's avatar

  Hierin kan ik me wel vinden.

  Consoles worden steeds ingewikkelder en uitgebreider. Ook duurder. Het voordeel van consoles was nou eigenlijk dat je je nooit zorgen hoefde te maken over de hardware: Je hoeft niet een nieuwe videokaart voor je xbox te kopen. Helaas beginnen consoles juist wel steeds meer deze beweging te maken, door bijv. verschillende versies op de markt te brengen en het mogelijk te maken om componenten te vervangen.

  Als de PC betere PC -> TV ondersteuning beidt dan is het alleen maar een kwestie van de games ondersteuning bieden voor een controller en een standaard controller voor de PC uitbrengen.. (Ik vind die van de xbox wel fijn, alhoewel ik vroeger vooral de PS(2) joystick beter vond.) Online heeft de PC altijd al beter gewerkt (Ja, ook beter dan Xbox’s “Live”). en het vermogen van de PCs gaat rap omhoog. 🙂

  Ik denk trouwens wel dat 2010 te snel is. Hier zal nog wel wat tijd overheen gaan. Tenslotte heeft niet iedereen al een monsterlijke computer staan.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  voorspelt een toekomst zonder consoles!!!!!??? 😥 Als die dag komt pleeg ik zelfmoord 😆

 3.   
  JeanPaulV8's avatar

  Ach.. we zien wel hoe het allemaal gaat 🙂

 4.   
  runman44's avatar

  tja, PC is gwn het beste, je kan er zoveel meer op doen <3

  gwn de basic is de PC

  we love the PC

  we addore the PC

  🙄

 5.   
  Darklord_R's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "voorspelt een toekomst zonder consoles!!!!!??? 😥 Als die dag komt pleeg ik zelfmoord 😆 "

  Gecondoleerd 🙄

 6.   
  jarno99's avatar

  Waar slaat dit op??? steeds meer mensen hebben een console…. en PC gaming word steeds duurder….Ik denk dat juist precies het tegenovergestelde gaat gebeuren: PC gaming stopt en consoles nemen de macht over 🙂

 7.   
  B–T–B-8's avatar

  ik denk niet dat er geen consoles meer komen, ze zijn toch ook al lang nieuwe engines aan het maken voor nieuwe consoles die in 2010/2011 verwacht worden.

 8.   
  kasper1221's avatar

  mooi zo ik vind het gamen op pc’s veel leuker en makkelijker 😛

 9.   
  Masterchief's avatar

  Directeur PC Gaming Alliance voorspelt een toekomst zonder consoles :

  Van welke planeet komt die gast ??? 😛

 10.   
  JayRoen O’neal's avatar

  Mmore schreef, "Hierin kan ik me wel vinden.

  Consoles worden steeds ingewikkelder en uitgebreider.

  blaaaaablaaaaaa….

  Ik denk trouwens wel dat 2010 te snel is. Hier zal nog wel wat tijd overheen gaan. Tenslotte heeft niet iedereen al een monsterlijke computer staan."

  Ik denk dat je helemaal gelijk heb,
  En PC’s worden niet duurder, alleen maar goedkoper.

  Er zijn heel veel mensen nog steeds geintresseerd in monster pc’s
  Ze willen gewoon hun ding kunnen doen.

  GAMEN!!

  en nog word excel etc.
  Met de PC kan je zoveel meer.
  En je kan een goedkope PC samenstellen die werkt als een monster.
  Je moet het alleen goed doen.
  Dus niet alleen Nvidia 280 GTX
  Je kan ook Duallen. Dan werkt het prima

  Ik denk er een einde komt aan de consoles..
  Want zeg nou zelf, hoeveel mensen hebben er een omgebouwde Wii, Xbox of Playstation
  En wat dacht je van de PSP en Nintendo DS

  PC komt weer helemaal terug. 😆

 11.   
  Umbra's avatar

  Dat PC gaming zal stoppen, is een gerucht dat mij echt niet waar kan zijn.

  PC’s zijn er al sinds het begin der tijden van de gaming industrie. Je zult nooit een gaming industrie aantreffen zonder PC games, consoles zullen nooit de markt overnemen, daar zijn ze gewoon veel te beperkt in het gebruik voor.

  En dat PC gaming duurder wordt, weet ik nog zo niet: je HOEFT niet al het laatste nieuwe high end stuff in je computer hebben steken! Ik doe nu met een PC dat een jaarenhalf oud is, en ik kan nog probleemloos de nieuwste games spelen.

  Het feit dat de graphics op de PC zo fel verbeteren, is nog maar eens een punt in het voordeel van de PC. Consoles blijven daar wat ter plaatse trappelen (en kom nu niet af met ‘kijk eens naar Soul Calibur IV, dat zijn toch prachtgrafix’, want kijk eens naar Call of Duty 4 en hou dan je mond :P), omdat hun technologie al gauw achterhaald is.

  Consoles zullen eerder dood zijn dan de PC, geloof me vrij.

 12.   
  zultrax's avatar

  ik weet het nog niet zo hoor een xbox 360 kost 150 euro en een pc die hetzelfde kan kost veel meer…
  alleen een nieuwe videokaart is al duurder dan een xbox360. maar als pc gaming veel goedkoper gaat worden zoals veel mensen hier zeggen vind ik het niet erg 😛

 13.   
  Enhanced's avatar

  en pc kan juist veel meer dan een xbox, het is een workstation een gamestation je kan er films op kijken, je kan er op internet mee met een goeie browser. Multifuncioneel dus 😉

 14.   
  jasonderul0's avatar

  Enhanced schreef, "en pc kan juist veel meer dan een xbox, het is een workstation een gamestation je kan er films op kijken, je kan er op internet mee met een goeie browser. Multifuncioneel dus 😉 "

  multifunctioneel zeker, maar ik ga tog egt geen wii sports doen op mijn leptopje, ben niet gek 😕

 15.   
  Codename_black's avatar

  Dit kan dus echt gaan gebeuren.
  PC speelt ook veel fijner.
  Als ik moest kiezen tussen een Console die je naar een paar jaar weer moet vervangen.Of een PC die je constant kan upgraden zal, ik toch voor de PC kiezen.

  Ik vind consoles toch niet zo fijn spelen.met uitzondering van de Xbox360 (damm dat ding speelt fijn)

 16.   
  Sarge's avatar

  Ik zou het best fijn vinden, zo alleen de PC, alleen wil ik wel dat de muis en toetsenbord blijven 😉

 17.   
  Cyart's avatar

  TimEWasteR schreef, "Ik zou het best fijn vinden, zo alleen de PC, alleen wil ik wel dat de muis en toetsenbord blijven 😉 "

  PC ftw 😛

 18.   
  j4cky's avatar

  dit is gewoon weer gelul .ze gaan echt niet stoppen met consoles maken ,weten jullie niet hoeveel ze hier mee verdienen .

 19.   
  Codename_black's avatar

  Weinig tot modaal.Om de zoveel jaar inversteren in nieuwe technologië ik denk dat ze juist meer verliezen dan winst maken.

 20.   
  Mmore's avatar

  j4cky schreef, "dit is gewoon weer gelul .ze gaan echt niet stoppen met consoles maken ,weten jullie niet hoeveel ze hier mee verdienen ."

  Weinig. Alle consoles worden met grote verliezen verkocht, en als jij geen games erbij koopt kost het de producten meer dan dat ze ermee verdienen.. De meeste winst komt uit de licentierechten die producenten moeten betalen om hun spul uit te brengen op de consoles. Hier hebben ze (producenten) veel minder last van bij de PC. Hier hoeven ze alleen de licentierechten te betalen van de technieken die ze gebruiken, wat ze ook op de consoles zullen moeten doen. 🙂

  Waar slaat dit op??? steeds meer mensen hebben een console…. en PC gaming word steeds duurder….Ik denk dat juist precies het tegenovergestelde gaat gebeuren: PC gaming stopt en consoles nemen de macht over

  Dit zal en kan niet gebeuren omdat computers veel meer zijn dan alleen gaming machines. Steeds meer mensen hebben en moeten er één hebben. Consoles zijn er voornamelijk om games mee te spelen (En DVDs etc, maar veel mensen hebben gewoon een DVD-speler of een PC waarmee je dat al kan doen) en daarom zal de PC nooit uit het beeld verdwijnen, terwijl de console moet vechten voor haar positie in de woonkamer.

 21.   
  Enhanced's avatar

  wesley2506″][quote=”Enhanced schreef, "en pc kan juist veel meer dan een xbox, het is een workstation een gamestation je kan er films op kijken, je kan er op internet mee met een goeie browser. Multifuncioneel dus 😉 "

  multifunctioneel zeker, maar ik ga tog egt geen wii sports doen op mijn leptopje, ben niet gek 😕 [/quote]

  lijkt me logisch omdat dat spel voor de Wii is gemaakt 😆 , daarbij de pc heeft een veel groter aanbod qua games, en ook veel meer gratis games. Zeker voor de casual gamer is de pc gewoon hèt platform. En als je niet te veel geld aan je pc uitgeeft, zo tussen de 600 en 800 euro heb je al een leuke game pc waarmee je in de eerste jaren gewoon alle games op kan spelen en tot heel veel jaren verder normaal kan werken, internetten en films kijken.

 22.   
  nanathan's avatar

  Mmore schreef, "Hierin kan ik me wel vinden.

  Consoles worden steeds ingewikkelder en uitgebreider. Ook duurder.
  Het voordeel van consoles was nou eigenlijk dat je je nooit zorgen hoefde te maken over de hardware: Je hoeft niet een nieuwe videokaart voor je xbox te kopen. Helaas beginnen consoles juist wel steeds meer deze beweging te maken, door bijv. verschillende versies op de markt te brengen en het mogelijk te maken om componenten te vervangen.

  Als de PC betere PC -> TV ondersteuning beidt dan is het alleen maar een kwestie van de games ondersteuning bieden voor een controller en een standaard controller voor de PC uitbrengen.. (Ik vind die van de xbox wel fijn, alhoewel ik vroeger vooral de PS(2) joystick beter vond.) Online heeft de PC altijd al beter gewerkt (Ja, ook beter dan Xbox’s “Live”). en het vermogen van de PCs gaat rap omhoog. 🙂

  Ik denk trouwens wel dat 2010 te snel is. Hier zal nog wel wat tijd overheen gaan. Tenslotte heeft niet iedereen al een monsterlijke computer staan."

  Daarom heb ik net een console gekocht, maar mij kan het niet veel schelen omdat ik nog altijd een PC-gamer blijf in het hart 😀 Alleen kan ik de nieuwste games niet meer draaien en kost een nieuwe pc toch een pak meer dan een console.

 23.   
  JayRoen O’neal's avatar

  nanathan schreef, "Daarom heb ik net een console gekocht, maar mij kan het niet veel schelen omdat ik nog altijd een PC-gamer blijf in het hart 😀 Alleen kan ik de nieuwste games niet meer draaien en kost een nieuwe pc toch een pak meer dan een console."

  Uhm jah, kan veel geld kosten, maar een kleine uitbereiding is vaak al genoeg!

 24.   
  Flexican's avatar

  ”jarno99″ schreef, "Waar slaat dit op??? steeds meer mensen hebben een console…. en PC gaming word steeds duurder….Ik denk dat juist precies het tegenovergestelde gaat gebeuren: PC gaming stopt en consoles nemen de macht over 🙂 "

  PC gaming steeds duurder?:$ welke wereld leef jij.. volgens mij als je het procent gewijze gaat bekijken, zijn PC onderdeel prijzen het meeste gezakt dit jaar hoor 🙄 als je kijkt hoeveel je eerst kwijt was voor een nice dual processor.. voor dat geld toen hb je nu al een kickass quad core.

  Dus wake up :O

 25.   
  Garuda's avatar

  ik denk juist dat de Console steeds meer op n PC gaat lijken 🙄

 26.   
  JayRoen O’neal's avatar

  ik denk juist dat de Console steeds meer op n PC gaat lijken

  Dat is niet te hopen, want dan is de originaliteit er helemaal af…
  Kijk eerst was het origineel,

  ‘WOW, een machine waar mee ik mooige games op de tv kan spelen’
  het moet niet op een computer gaan lijken..
  En al gaan ze daar op lijken, zullen ze heel duur worden denk ik zo, en dat stapt iedereen over op de PC