Gamersnet.nl

EA: next-gen versie FIFA 09 te zwaar voor bijna alle PC’s

Een Britse medewerker van Electronic Arts heeft op het EA forum wat tekst en uitleg gegeven omtrent de verschillen tussen de diverse versies van FIFA 09. Veel PC-gamers hebben namelijk regelmatig kritiek op het feit dat de Xbox 360 en PlayStation 3 versies volgens hen meer “next-gen” zijn dan de PC versie.

Volgens de medewerker komt het simpelweg omdat anders maar een klein percentage van de PC’s overweg zou kunnen met de game. Daarom heeft EA een speciale versie gemaakt voor de PC, die toegankelijkheid combineert met de best mogelijke prestaties. Hij verklaarde:

FIFA 09 is het nieuwste deel in de voetbalserie van Electronic Arts. In de game speelt balans een grote rol, want je zult jezelf staande proberen te houden tijdens een tackle. Als je standbeen niet geraakt wordt, is het goed mogelijk dat je gewoon aan de bal blijft. Daarnaast kunnen keepers nog een bal achter zich redden als ze de balbaan verkeerd inschatten.

Op het tactische front brengt FIFA 09 nieuwe opties met zich mee, zoals het aanpassen van de mate van agressie en hoeveel risico het team mag nemen. Voorzien van nieuwe animaties en verbeterde controle over passes, dribbels en duwen en trekken, is de game nog realistischer en wat sneller dan de vorige editie. Ook de Be A Pro-modus wordt in FIFA 09 weer ondersteund.

FIFA 09 verschijnt op 3 oktober voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable en Nintendo DS.