EA: next-gen versie FIFA 09 te zwaar voor bijna alle PC’s

Een Britse medewerker van Electronic Arts heeft op het EA forum wat tekst en uitleg gegeven omtrent de verschillen tussen de diverse versies van FIFA 09. Veel PC-gamers hebben namelijk regelmatig kritiek op het feit dat de Xbox 360 en PlayStation 3 versies volgens hen meer “next-gen” zijn dan de PC versie.

Volgens de medewerker komt het simpelweg omdat anders maar een klein percentage van de PC’s overweg zou kunnen met de game. Daarom heeft EA een speciale versie gemaakt voor de PC, die toegankelijkheid combineert met de best mogelijke prestaties. Hij verklaarde:

    “The PC version of FIFA 09 is different to the Xbox 360 and PlayStation 3 versions because of the CPU processing power required for the architecture of the game. The majority of gamerโ€™s PCโ€™s do not have enough CPU processing power for this architecture, so FIFA09 on PC has been built to have the best possible graphics and gameplay engine while still being accessible to as many fans of the game as possible. If the architecture was identical to the Xbox 360 and PlayStation 3 versions, FIFA09 on PC would only be accessible to 1-3% of the PC systems on the market.”

FIFA 09 is het nieuwste deel in de voetbalserie van Electronic Arts. In de game speelt balans een grote rol, want je zult jezelf staande proberen te houden tijdens een tackle. Als je standbeen niet geraakt wordt, is het goed mogelijk dat je gewoon aan de bal blijft. Daarnaast kunnen keepers nog een bal achter zich redden als ze de balbaan verkeerd inschatten.

Op het tactische front brengt FIFA 09 nieuwe opties met zich mee, zoals het aanpassen van de mate van agressie en hoeveel risico het team mag nemen. Voorzien van nieuwe animaties en verbeterde controle over passes, dribbels en duwen en trekken, is de game nog realistischer en wat sneller dan de vorige editie. Ook de Be A Pro-modus wordt in FIFA 09 weer ondersteund.

FIFA 09 verschijnt op 3 oktober voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable en Nintendo DS.

  1.   
    Deadstriker's avatar

    Als iedere gamer nou GTX280 SLI had of HD4870X2 oftewel een high-end pc hadden we dit gedonder ook niet gehad ๐Ÿ˜›

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Nou zo zwaar is een balletje over trappen toch niet ๐Ÿ˜›

  3.   
    -050- Critical's avatar

    misschien zien de console versies er mooier uit maar op de pc is hij nog steeds niet lelijk ๐Ÿ™„

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit ga ik een beetje onzin vinden veel pc’s niet aan, de specs zijn denk ik van demo zijn minimaal dit

    Minimale systeemvereisten:

    * CPU with 2.4 GHz (single-core)
    * 512 Megabytes of RAM (1 GB required for Windows Vistaโ„ข)
    * DirectXยฎ 9.0c Compatible 3D accelerated 128 MB video card or equivalent
    * DirectXยฎ 9.0c Compatible Sound Card

    dus dan zal van de volledige versie niet veel verschillen, iedereen die goed gamed heeft wel een snellere processor als 2,4 ghz 1 core

  5.   
    Gerjann's avatar

    Stryker schreef, "Als iedere gamer nou GTX280 SLI had of HD4870X2 oftewel een high-end pc hadden we dit gedonder ook niet gehad ๐Ÿ˜›
    "

    alleen niemand heeft dit! Want wie zoiets gaat kopen heeft geen leven! ๐Ÿ˜†

  6.   
    milbot's avatar

    Trouwens, waarom plaatsen ze dan niet bij de grafische opties nog een extra high setting voor de pc’s die het dan wel aankunnen?

  7.   
    Deadstriker's avatar

    ”GerJan 16″ schreef, "alleen niemand heeft dit! Want wie zoiets gaat kopen heeft geen leven! ๐Ÿ˜† "

    Voelt zich aangesproken..

    ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜€

  8.   
    Skeeter NL's avatar

    Zo zwaar lijkt die mij ook niet en qua pc`s zal iedereen ook wel up-to-date zijn ๐Ÿ˜‰

    ik heb dit: E7300 Core 2 duo, 3 gig ram DDR2, Nvdia GeForce 8500 GT 1775 MB DDR2 (NIET PATSERIG BEDOELD ๐Ÿ˜ณ )

  9.   
    Rock-in's avatar

    Het is inderdaad zo dat de console’s super goedkope game PCs zijn. De kloof zit hem in de hoge hardware prijzen. Zonder een HD TV meegenomen te hebben heb je met een maximale investering van 500euro console met een hoop extra’s. Terwijl je voor het zelfde kaliber PC minimaal 2000euro kwijt bent. Gelukkig is het zo dat de hardware prijzen gaan dalen de komende jaren. Naar mijn smaak te langzaam, wil je het gamen op de PC populair houden. ๐Ÿ™‚

  10.   
    Soviet OsakaHugger's avatar

    Khep CPU 3.40GHz en Pentium D en wed datie het ook op meine zou doen ><

  11.   
    GTA_Gamer's avatar

    GerJan 16″][quote=”Stryker schreef, "Als iedere gamer nou GTX280 SLI had of HD4870X2 oftewel een high-end pc hadden we dit gedonder ook niet gehad ๐Ÿ˜›
    "

    alleen niemand heeft dit! Want wie zoiets gaat kopen heeft geen leven! ๐Ÿ˜† [/quote]

    Als jullie goed hadden gelezen ging dit niet om de videokaart, maar om de processor ๐Ÿ˜‰ Ik denk dat ze met name de mensen met een AMD dual core processor bedoelen ๐Ÿ˜›

  12.   
    ikketjuh's avatar

    Dat maar 1 tot 3% van de pcs op de markt het maar kunnen spelen..
    Dan praten we echt niet voer een dual processor hoor ๐Ÿ˜›
    Dan heb je het eerder over een intel quad core overgeclocked naar 4ghz per core, en dat heb ik helaas niet ๐Ÿ˜›

  13.   
    Pack Leader's avatar

    Mooi dat red ik dus bijna :D. Ik laat dat binnekort doen. Iig mijn quad core over laten clocken. Moet alleen nog even kijken hoeveel. ๐Ÿ˜‰

  14.   
    PaNNa's avatar

    Wat een nieuws zeg ๐Ÿ˜†

  15.   
    nickykolkie's avatar

    nou das handig ๐Ÿ˜†

  16.   
    nickykolkie's avatar

    Stryker schreef, "

    ”GerJan 16″ schreef, "alleen niemand heeft dit! Want wie zoiets gaat kopen heeft geen leven! ๐Ÿ˜† "

    Voelt zich aangesproken..

    ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜€ "

    lol haha ๐Ÿ˜›

  17.   
    JonsoN's avatar

    Hmm.. durf te wedden dat UT3 zwaarder is,, dus wtf is het probleem?:P

  18.   
    Masterchief's avatar

    Laten we even kijken —> 360 heeft een triple core van 3.2GHZ, dat is het enige next gen, de rest wordt makkelijk ingehaald door een pc. Alleen een ps3 is moeilijk te kloppen, maar zelfs een zware bak lukt dat wel.

    Ik zeg gewoon dat EA lui is.

  19.   
    ChielB's avatar

    Vergeet niet dat de ‘markt’ voor een spel als FIFA ontzettend groot is en een veel breder publiek aanspreekt (aan moet spreken) dan een game als UT3. De PC-versie is dan nog redelijk ‘mainstream’ ook voor minder fanatieke gamers.

    Het zou dan gewoon pure kapitaalvernietiging zijn van een bedrijf als ze dan een game dusdanig opzetten dat je wel een best krachtig systeem nodig hebt.

  20.   
    Rock-in's avatar

    Inderdaad dan zou je zo goed als geen markt hebben.

  21.   
    JonsoN's avatar

    ChielB schreef, "Vergeet niet dat de ‘markt’ voor een spel als FIFA ontzettend groot is en een veel breder publiek aanspreekt (aan moet spreken) dan een game als UT3. De PC-versie is dan nog redelijk ‘mainstream’ ook voor minder fanatieke gamers.

    Het zou dan gewoon pure kapitaalvernietiging zijn van een bedrijf als ze dan een game dusdanig opzetten dat je wel een best krachtig systeem nodig hebt. "

    True.. in het algemeen spelen alleen de echt fanatieke gamers spellen als UT3, dus voor hun zal t geen probleem zijn (+ mezelf).. I get it..

  22.   
    crimepjes94's avatar

    hallo ik heb

    ms windows xp sp3 proccesor amd athlon xp 1800+, 512ram,asus a9250 kan ik op me pc fifa speleee?