Gamersnet.nl

Left 4 Dead ook in ontwikkeling voor de PlayStation 3

De al vaker uitgestelde horror-shooter Left 4 Dead staat al tijden in de planning voor de PC en Xbox 360. Ontwikkelaar Valve had al aangegeven dat ze geen PlayStation 3 versie zouden maken, omdat ze daar de specialisten niet voor hadden en een speciaal team instellen te duur zou worden.

Volgens de laatste editie van het Official PlayStation Magazine blijkt echter dat PS3-gamers niet hoeven te treuren, want Electronic Arts zal zelf in-house zorg dragen voor de overzetting van de game naar de PlayStation 3, net zoals men eerder al deed met de Orange Box. Verdere details zijn nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat deze versie iets later zal verschijnen. We houden jullie op de hoogte!

Left 4 Dead wordt een stevige multiplayer shooter, waarbij het survival-horror genre en coöperatieve gameplay centraal zullen staan. Hoewel er nog niet heel veel officieel bekend is gemaakt, lijkt het erop dat er een strijd gaande is tussen twee teams: 4 ‘survivers’ en ‘the infected’, een groep zombies waarvan er vier typen met speciale krachten zijn.

Wil je meer weten over Left 4 Dead? Check dan snel onze Fast Forward.

Left 4 Dead zal op 7 november verschijnen voor de PC en Xbox 360. Een PlayStation 3 versie volgt wellicht iets later.