Gamersnet.nl

EA wil de boeken in als de grootste

De directeur van Electronic Arts, John Riccitiello, heeft in een interview met de Financial Times laten weten dat hij van EA de grootste uitgever in de game industrie wilt maken. Riccitiello vergeleek EA met onder andere CBS, een groot Amerikaans radiostation, en NBC, een televisiegigant.

“I read a book on how every medium creates one great company: animation created Disney, CBS was created by radio, NBC by television … Interactive entertainment is going to determine one great company and I think it’s this one. One of the reasons I’ve come back is to try to take it to the next step.”

Overigens heeft dit ideaal om als de grootste de boeken in te gaan niet de hoogste prioriteit. Hij benadrukte dat hij boven alles kwaliteit en innovatie wil herintroduceren bij EA. Daarnaast wil hij een aantal nieuwe modellen proberen om games aan de man te brengen. Naast het alom bekende betalen voor een schijfje wil hij ook aan de slag met, onder andere, abonnementen en gesponsorde games. Een goed voorbeeld hiervan is Battlefield Heroes. Deze game wordt gratis, maar biedt je de mogelijkheid om te betalen voor bepaalde extra’s.