EA wil de boeken in als de grootste

De directeur van Electronic Arts, John Riccitiello, heeft in een interview met de Financial Times laten weten dat hij van EA de grootste uitgever in de game industrie wilt maken. Riccitiello vergeleek EA met onder andere CBS, een groot Amerikaans radiostation, en NBC, een televisiegigant.

“I read a book on how every medium creates one great company: animation created Disney, CBS was created by radio, NBC by television … Interactive entertainment is going to determine one great company and I think it’s this one. One of the reasons I’ve come back is to try to take it to the next step.”

Overigens heeft dit ideaal om als de grootste de boeken in te gaan niet de hoogste prioriteit. Hij benadrukte dat hij boven alles kwaliteit en innovatie wil herintroduceren bij EA. Daarnaast wil hij een aantal nieuwe modellen proberen om games aan de man te brengen. Naast het alom bekende betalen voor een schijfje wil hij ook aan de slag met, onder andere, abonnementen en gesponsorde games. Een goed voorbeeld hiervan is Battlefield Heroes. Deze game wordt gratis, maar biedt je de mogelijkheid om te betalen voor bepaalde extraโ€™s.

  1.   
    ckerigon's avatar

    goed nieuws als ze met meer gratis games komen ๐Ÿ™‚
    maar dat je dan moet betalen voor extra’s..

    heeft wel wat kan je eerst kijken of het spel je bevalt voordat je dingen gaat kopen.

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Prima dat ze willen innoveren. En die gratis games als Battlefield Heroes lijkt me ook vet. Als het leuk is kan je er best wat kleine dingen voor kopen. ๐Ÿ™‚

  3.   
    xizaaR's avatar

    Idd maar wel handig dat de meeste games gratis worden ๐Ÿ™‚ maar ik vind het wel vervelend met die extras ๐Ÿ‘ฟ waarom zijn die niet ook gratis ๐Ÿ˜ฎ

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    Omdat EA ook natuurlijk nog geld wil zien na het ontwikkelen van zo’n masterlijke game.

  5.   
    SnKa's avatar

    zeik, zeik, zeik

  6.   
    Mrn.'s avatar

    GN Baby schreef, "Idd maar wel handig dat de meeste games gratis worden ๐Ÿ™‚ maar ik vind het wel vervelend met die extras ๐Ÿ‘ฟ waarom zijn die niet ook gratis ๐Ÿ˜ฎ "

    Je moet al blij genoeg zijn dat de games gratis is jonge!

  7.   
    Xtremie's avatar

    Ik hoop dat Ubisoft binnenkort weer eens met wat mooie games komt want dat was vanaf vroeger tot’nmet nu(en in de toekomst) altijd al mijn favoriete ๐Ÿ™„

  8.   
    GraveDevil's avatar

    Ik vind naar de winkel gaan voor een schijfje tog meer hebben.. Dan krijg je in feite net zoiets als Gunz, en runescape.. Ik ben hierop tegen..